Sügisel muudeti ka turniiri toimumispaika. Varem oli korraldusõigus Liibüal, kuid sealse kodusõja järel leiti, et parem oleks finaal mujale kolida. Lõuna-Aafrika Vabariik (LAV), kus vähem kui kolm aastat tagasi peeti jalgpalli MM, oli loogiline kandidaat.

Probleeme jagub

Sealgi ei kulge kõik probleemideta. Staadionid on LAV-s olemas, kuid mõnigi neist on viimase paari aasta jooksul vähe kasutust leidnud ja vajab üles vuntsimist. Nagu enne MM-finaalturniiri ennustati, on mõni LAV uus kaunis vutirajatis nüüdseks nn valge elevandi märgi külge saanud. Jalgpall ei ole riigis armastatuim sportmäng: ragbi ja kriket naudivad suuremat populaarsust, kuid paljud vutistaadionid jäävad nende mängude jaoks väikeseks.

Uhiuued Cape Towni Green Pointi ja Durbani Moses Mabhida nimelised staadionid on peamiselt võõrustanud kontserdikülalisi. MM-finaalturniiriks valminud ja 460 miljonit eurot maksma läinud Cape Towni staadioni tahab linnavalitsus korterelamuks ümber ehitada, muutes muruväljaku ühiseks aiaks. Kaalutud on ka ööklubi rajamist või koguni staadioni lammutamist, sest selle ülalpidamine neelab aastas 5,4 miljonit eurot. Cape Towni Ajax peab seal küll oma liigamänge, aga koondis Cape Townis mängimas ei käi, eelistades Johannesburgi Soccer City staadioni. Ka Aafrika karikamängud ei lähe Green Pointile.