“Neist Ignisega kiiremini sõita on ebareaalne. Kuid ega me sellepärast siin pea longus istu. Läheme sõitma nii kiiresti, kui oskame.”

Enne Junior-WRC viimast, Kataloonia etappi on eestlasele reaalne veel klassi kolmas koht. Selleks peab pingereas viiendana püsiv Aava lõpetama esikolmikus ja lootma, et konkurendid Kris Meeke ja Per-Gunnar Andersson ei lõpetaks esikuuikus.

Ilmateade lubab vihma

“Kuigi pronksikoht ei too endaga otseselt midagi kaasa, oleks see siiski omamoodi väärtus,” ütles eelmise hooaja Junior-WRC klassis kaheksandana lõpetanud Aava.

Aava sõnul lubatakse ralli ajaks vihma. “Praegu paistab küll hotelliaknast päike, kuid eks näis, mis ilm toob,” ütles ta. “Parem, kui oleks kuiv, sest siis saab rahulikult sõita. Teed on mulle uued, sest eelmine aasta võistlesime Kataloonias hoopis mujal.”

Eilsel testikatsel jäi Aava tagasihoidlikuks. Kui enamik konkurente läbis rajalõigu kolm korda, siis eestlane piirdus kahega, kaotades kolme ja pool minuti läbitud lõigul kiireimale Kris Meekele 11 ja meeskonnakaaslasele Kyösti Katajamäkile 8 sekundit.

“Testikatse ei näita võistlusoludest midagi,” ütles Aava.