Puhtalt sõiduajaga oli Lessing koondislastest kiireim. Parima eestlase murelaps on aeglane laskmine. “Laskmisega kaotas ta näiteks Ole Einar Bjųrndalenile tiirus 30 sekundit,” rääkis Zahkna.

Aeglase laskmisega põhjendas peatreener seda, miks Lessing eilses jälitussõidus 42. kohale taandus. Võitjale Bjųrndalenile finišis 3.10 kaotanud Lessing eksis tiirus neli korda.

Laskmiskiirusega pole probleeme Indrek Tobrelutsul, kel jätab aga soovida täpsus. Laupäeval eksis ta viimases püstitiirus kahel korral. “Kui sealt oleks nulliga pääsenud, olnuks Indrek esimese kuue hulgas,” ütles Zahkna.

Paraku lõpetas Tobreluts võitjast 1.29 hiljem, mis tähendas 47. kohta. Pühapäevases jälitussõidus eksis Tobreluts koguni neli korda, kuid lõpetas siiski seitse kohta kõrgemal 40. kohal (+2.55,4).

Eveli Saue hea võistlus

Kolmas koondislane Janno Prants oli laupäeval ühe trahviringiga 43. kohal (+1.25,6), kust ta langes pühapäeval veel ühe koha võrra (+3.13,7). “Prantsu algus oli aeglane, kuid me ei ole veel sõidutreeningutes kiirust harjutanud ka,” põhjendas Zahkna.

Naiste arvestuses tegi hea võistluse Eveli Saue, kes oli laupäevasel sprindivõistlusel 37. Jälitussõidus eksis ta tiirus kolmel korral ja taandus kokkuvõttes 39. kohale (+3.44,7). Võitis Olga Zaitseva.

“Evelile oli see üldse esimene kord nii kõrgetasemelises jälitussõidus osaleda,” ütles Zahkna. Homme võisteldakse Rootsis teatesõidus.