Varem kindlalt Torpedo algrivistusse kuulunud Stepanovi sõnul on ta füüsiline vorm on ta enda sõnul praegu hea, kuid mängupraktika olematu. “Aga ma siiski loodan platsile pääseda. Tänane (kolmapäevane – toim) trenn näitas, et mul on pühapäeval Kaasani Rubini vastu siiski juba lootust väljakule saada. Ütleksin, et võimalused on 50/50.”

Langes põhist kaardi tõttu

Mäng meistrivõistlustel neljandal kohal asuva Rubiniga võõral väljakul on Torpedole oluline, sest tabelis seitsmendal kohal asuvat Torpedot lahutab Rubinist kuus punkti. Praeguse seisuga jääb Torpedo kõrvale ka ihaldatud eurokarikasarja kohast.

Tänavu 29 mängus algkoosseisus platsile jooksnud keskkaitsjal hakkasid asjad Moskvas allamäge liikuma pärast 18. septembril kodus Peterburi Zenidilt saadud hävitavat, 0:4 kaotust. “Sain seal neljanda kollase kaardi ja pidin ülejärgmise mängu vahele jätma,” ütleb Stepanov.

Kuigi järgmises, Stepanovi jaoks viimases Torpedo särgis peetud mängus alistasid nad 3:1 Sergei Terehhovi koduklubi Jaroslavi šinniku, pole eestlane rohkem mänguaega näinud.

Sest järgmises mängus saavutas Torpedo sensatsioonilise 2:0 võidu sel hetkel tabeli tipus trooninud kuulsa Moskva Lokomotivi üle. Peatreener Sergei Petrenko kasutas selles mängus esmakordselt keskkaitsja kohal varem paremkaitsjana mänginud Bosnia-Hertsegoviina koondislast Emir Spahicit. “Ta mängis seda positsiooni väga hästi ja on sellest hetkest alates mänginud kogu aeg keskkaitset,” ütleb Stepanov.

Füüsiliselt läbi

Nii ongi viimased kuu aega platsil toimuvat pingilt jälginud Stepanov pälvinud Torpedos isegi vähem mänguaega kui äärekaitsjast sõbramees Enar Jääger. Jääger on vahetusest platsile pääsenud, kuid keskkaitsjaid tavaliselt poole mängu pealt ei vahetata.

“Igal mängijal on tõusud ja mõõnad. Minu mõõn sattus septembrikuusse, mis tõesti polnud mulle mänguliselt parim,” ütleb Stepanov. “See oli aeg, kui tundsin end mängu teisel poolajal füüsiliselt täiesti läbi olevat.”

Stepanovi arvates oli füüsilise äravajumise põhjus talvel saadud kerge vigastus, mis ei lubanud tal piisavalt üldfüüsilist trenni teha.

Treener mängijatega ei suhtle

•• Andrei Stepanovi sõnul pole tema ja Hollandisse lahkunud ründaja Andres Operi mänguminutite kokkukuivamise põhjustes midagi ühist.

•• "Ei usu, et nad mind lihtsalt pingil hoiavad," ütleb ta. "Mul on veel aasta aega lepingut ja on klubi huvides, et ma mängida saaksin."

•• Selleski, et eestlase mänguaeg pärast järjekordset Eesti koondise oktoobrikuist mängutsüklit Moskvas koduklubis nullile kahanes, ei maksa Stepanovi sõnul mingit vandenõu otsida.

•• Kas äkki on mõtet olukorrast treeneri Sergei Petrenkoga rääkida? "Oo ei, " naerab ta. "Treener on meil vana kooli mees, kes ise mängijatega minimaalselt suhtleb. Ma olen temaga nende kahe aasta jooksul väga vähe rääkinud. Nüüd rääkima minek tunduks juba imelikuna." EPL