„Väsisin vahepeal ära. Loomulikult oleksin võinud võtta veel kolm, neli või viis medalit,” ütles 37-aastane ekssportlane. Ta selgitas, kuidas kohtu ette jõudis: „Kui on elus olnud paar-kolm väga korralikku naisterahvast ja kui siis satud vale inimese otsa, kes osutub ka väga problemaatiliseks... Kuidas ma ütlen… See on väga suur viga, aga seda kohe ei näe ju.”

Värnik mõtiskles tele-eetris filosoofiliselt: „Need, kes võidavad või saavad näiteks presidendiks… Igaüks ei saa, igaüks ei võida. Nad on välja valitud kõrgemalt poolt. Lihtsalt ei ole see võimalik. Kui see nii lihtne oleks, oleks meid palju. Olen tundnud seda, et need inimesed on välja valitud ja mina olen üks neist /…/ Need, kes olid kunagi väga toredad ja asjalikud. Siis olid noor, tegid trenni ja polnud aega.”

Kohus otsustab 2. detsembril, kas pöörata Värnikule mõistetud kahe aasta ja ühe kuu pikkune tingimisi vanglakaristus täitmisele või mitte. Sel teisipäeval toimunud istungil lubas Värnik minna alkoholi võõrutusravile ja kohtuda kriminaalhooldajaga.