Kahekordne maailmameister Lõuna-Ameerikast ei tohtinud MM-finaalturniiri debütanti Aafrikast alahinnata. Mõlemad meeskonnad näitasid ilusat jalgpalli, kuid argentiinlased suutsid oma võimalused paremini ära kasutada ja 2:0 eduseisus ka üsna hästi mängu kontrollida.

“Mehed mängisid väga hästi ja töötasid tõeliselt kõvasti. See teeb meele rõõmsaks,” ütles Argentina peatreener Jose Pekerman Reutersi vahendusel. “On hea teada, et oleme õigel teel ja meeskond suudab säärasel moel mängida.”

Argentina pallurid nõudsid kohtunikult väravat esimese veerandtunni lõpus, kui vastaste väravavaht Jean Jacques Tizie pillas Roberto Ayala pealöögist tulnud palli posti. Sealt põrganud palli – see võis, aga ei pruukinud väravajoone ületada – Tizie püüdis.

Peagi said argentiinlased oma tahtmise. Juan Roman Riquelme karistuslöök pudenes meestesummast väravaesisele, kus Hernan Crespo näitas taas kord oskust olla õigel ajal õiges kohas.

38. minutil andis taas Riquelme õigeaegse mõõdetud söödu Javier Saviolale, kes mängis kergelt Tizie üle – Elevandiluuranniku üritus tekitada kunstlik suluseis ebaõnnestus.

Teisel poolajal püüdsid aafriklased punkti päästa, nende kiired rünnakud olid ohtlikud. Ent Argentina kaitse eksis vaid korra, kui Chelseas mängiv tähtründaja Didier Drogba 82. minutil oma võimaluse ära kasutas. Esimesel poolajal avanes hiilgav ‰anss avanenud

Kader Keital, kuid tema peaga sooritatud lähilöögist maandus pall Argentina väravavahi Roberto Abbondanzieri jalgades.

“Kohati muutusime lohakaks, väsisime veidi, aga töötasime tiimina lõpuni hästi,” tõdes Argentina kapten Juan Pablo Sorin. “Esimene on alati võtmemäng. Mulle meeldis meie valmisolek.”

Elevandiluuranniku prantslasest peatreeneri Henry Micheli sõnul kaotati kahe omavea tõttu. “Sel tasemel maksavad ka väikesed vead kätte. Mängijad on pettunud, aga peavad järgmisi mänge silmas pidades pead püsti ajama. Lõime palju väravavõimalusi, aga ei suutnud neid realiseerida.”