Aeg: 1968–1989

Koht: Tallinn

Fotod: Lembit Peegel

11. august oli tavaline laupäev, mil Tallinna kalmistutel napib külastajaid. Sel päeval külastas jalgpalli- ja jäähokiveteran Arkadi Barinov oma lähedasi Rahumäe surnuaial. Esmalt käis ta varalahkunud lapselapse Andri kalmul ja siirdus siis armastatud abikaasa Hilde hauale.

Kaarli koguduse uues osas kuulis Arkadi ühe naise appihüüdeid. Ta ruttas hädalisele appi. Toimus vihane kaklus 80-aastase härrasmehe ja 22-aastase noormehe vahel. Arkadi kätes polnud enam seda rammu ja osavust, mis oli noorusaastatel, kui ta töötas sepana ja mängis jäähokit. Ta jäi lamama, lahkudes tühjendas noormees ohvrite taskud ja omastas Arkadi jalanõud.

Tutvusin Arkadi Barinoviga 60 aastat tagasi ühel Tallinna liuväljal, kui minu juurde tuli paar aastat vanem, meeldiva aktsendiga sihvakas poiss, kes ütles: mängime kulli! Ja me kihutasime üksteise võidu jääl.

Hiljem kohtusime temaga tantsuõhtutel ja spordivõistlustel. Alati, kui ma pildistasin jalgpalli või jäähokit, ütles Arkadi: Lemps, tee pilti. Mõnigi minu tehtud foto on tema perekonnaalbumis. Meie sõprus kestis siiamaani.

Kahekordne jalgpalli ja viiekordne jäähoki Eesti meister Arkadi Barinov sündis 7. augustil 1932. aastal Tallinnas Koplis. Peres kasvas üles viis last, ta õppis kutsekoolis sepaks, kellena ka seitse aastat töötas. Üle 40 aasta töötas ta autojuhina Tallinna taksopargis.

Tema poeg Andrus on kolmekordne trekisõidu Eesti meister, kes õppis Tallinna II keskkoolis ja abiellus tuntud vanema põlve spordiajakirjaniku Peeter Kaseoja ja tunnustatud ujumistreeneri Ivi Kaseoja tütre Aedaga. Nende perre sündis kolm last.

Arkadi Barinovi leinatalitusele oli tulnud hulgaliselt vanema põlve jalgpalli- ja jäähokiveterane, töökaaslasi, sugulasi ja tuttavaid.



PILDID

|1| Arkadi Barinov koos varalahkunud pojapoja Andriga jalgrattavõistlustel

|2| Arkadi Barinov Eesti meistrina 1968. aastal