Bolt võistles viimati mullu augustis, kui ta kaotas ameeriklasele Tyson Gayle ning lõpetas pärast seda vigastusele viidates hooaja. Roomas edestas Bolt kahe sajandikuga kaasmaalast Asafa Powelli ja üheksa sajandikuga Euroopa kiiremat meest Christophe Lemaitre’i (Prantsusmaa). 9,91 on küll maailma tänavuse edetabeli teine aeg, kuid pingutus ja grimass, mis ehtis lõpuruudustikus Bolti nägu, oli täiesti enneolematu.

„Olin väga närvis, start ebaõnnestus, tundsin, kuidas minus tekib paanika,” rääkis Bolt Briti päevalehele The Guardian. „Treener peab nüüd analüüsima jooksu, millega ma ei ole rahul, kuid mis mul õnnestus siiski võita,” lisas ta.

Endine maailmarekordimees Powell, kes on viimastel aastatel jäänud välejalg Boldi varju, tunnistas, et sama hästi oleks võinud selle jooksu võita tema.  

„Õppisin, et ma ei peaks niivõrd palju keskenduma Usainile, kuivõrd iseendale,” sõnas Powell. „Mulle anti viimaseid aastaid silmas pidades erakordne võimalus võita, kuid lasin selle ise käest ja olen seetõttu enda peale pahane,” lisas ta.

Enne starti võis Bolti huutelt lugeda: siin ma olen, maailma tänavune kiireim mees! Kuid tänavu 9,89 jooksnud Steve Mullings jäi kuulsal kaasmaalasel alistamata. Ent juba eeloleval teisipäeval Ostravas saab Bolt vahetus konkurentsis oma kiiruse maksma panna.