Brasiilia võiduvärava Müncheni Allianz Arenal lõi 49. minutil Adriano. Palju kriitikat teeninud Ronaldo tõmbas karistusala lähistel kolm vastaste kaitsjat enda peale ja söötis siis palli Adrianole. Too saatis palli Scott Chipperfieldi jalge vahelt teele värava alanurka. Hästi mänginud vv Mark Schwarzer oli võimetu.

Austraalia üritas visalt viigiväravat, kuid erinevalt mängust Jaapaniga jäi seekord õnnest puudu. Võib-olla ka eneseusust. 57. minutil avanes supervõimalus just mängu lülitunud Harry Kewellil, kui Brasiilia puurilukk Dida ei saanud kõrget palli kätte. Ent Kewelli löök vuhises tosinalt meetrilt üle värava.

86. minutil mängiti kängurumaa kapten Mark Viduka Didaga silmitsi. Ta tõstis palli üle väravavahi, kuid see maandus väravavõrgu pealmisel poolel.

Omad võimalused ei puudunud ka brasiillastel. Juba kolmandal minutil mängis Ronaldo palli hästi ette Kakale, kes lõi otse õhust – napilt mööda. Avapoolaja teisel poolel pääses Ronaldo ise kahel korral löögile, aga tulemust polnud.

72. minutil Ronaldot asendanud Robinho sekkus taas üliaktiivselt ja teda oli märgata peaaegu igal rünnakul. Tema püüdlusi kroonis lõpuks ka edu. Kui suurte jõududega rünnakule paiskunud Austraalia kaitse hõredaks jäi, põrkus Robinho löök 89. minutil postist teise vahetusmehe Fredi jalale, kel polnud raskusi lõppseisu vormistamisega.

Rohelise mandri esindajad ei ihanud mitte ainult viigipunkti, vaid võitugi. Viduka oli pettunud, et kolm punkti tulemata jäi. “Arvan, et mängisime hästi. Mõnel teisel päeval võinuks tulemus olla vastupidine,” ütles Viduka BBC vahendusel. “Andsime Brasiiliale kõva lahingu. Kaaslased tegutsesid hästi, kahjuks jäi mitu head võimalust realiseerimata.”

Brasiilia peatreener Carlos Alberto Parreira nimetas võitu teenituks ja on edasipääsu üle õnnelik. “Positiivset oli rohkem kui negatiivset, astusime avamänguga võrreldes igas elemendis sammu edasi. Jaapani vastu tegutseme veel paremini. See on normaalne, et me pole veel parimas vormis. Pidasime MM-i eel kõigest kolm sõprusmängu.”

Kaht võitu evivalt Brasiilialt on F-grupi esikohta raske ära võtta. Austraalia vajab teise koha hoidmiseks viimases voorus viiki Horvaatia vastu. Selle mängu viigi korral võib küll austraallastest mööduda Jaapan, ent tolle kolmeväravalisse edusse Brasiilia vastu on vaat et võimatu uskuda.

Sama grupi ellujäämismäng Horvaatia ja Jaapani vahel lõppes väravateta viigiga, mis kumbagi meeskonda sihile palju lähemale ei aidanud. Avavoorus kaotanud meeskondade duelli ilmestas suutmatus lüüa väravat, seda isegi penaltist. Head tööd tegid ka väravavahid Stipe Pletikosa ja Yoshikatsu Kawaguchi.

22. minutil kukutas Jaapani kaitsja Tsuneyasu Miyamoto karistusalas Dado Pr‰o. Penaltit asus sooritama Darijo Srna, kuid madalalt lennanud pallile sai Kawaguchi käe vahele. Veidi hiljem tabas Niko Kranjcari pommlöök Jaapani värava põiklatti.

Kui nelja aasta eest kodusel turniiril pääses Jaapan kaheksandikfinaali, siis Euroopas toimuvatelt MM-idelt võeti alles esimene punkt (1998. aastal kaotati kõik kolm mängu).