Eestile tõid eile esikoha meestest Marko Metsala 1500 m jooksus 3.53,06 ja Tarmo Jallai 60 m tõkkejooksus 7,93 ning naistest Katrin Käärt 60 m jooksus 7,62, Virge Naeris kolmikhüppes 13.42 ja Irina Saks teivashüppes 3.75-ga. Märkimist väärib ka Ilja Tumorini kolmikhüppe isiklik rekord 15.97 (2. koht).

17-aastase Saksa 3.75 teivashüppes tähendas täiskasvanute rekordit. Noore teivashüppaja treener Vladimir Stepanishin loodab Soome-Rootsi-Balti matshil Tamperes Saksalt 3.80, suvel 4 meetri alistamist.

Jallai parandas isiklikkuku rekordit kolme sajandikuga, ent sama palju jäi puudu sise-EM-i normist 7,90. "Toonuks lätlased tugevamad tõkkejooksjad Tallinna, võinuksin ehk need sajandikud näpistada," arvas Jallai, kuid lisas, et ega ta EM-ile eriliselt kipugi. "Olen sagedasest võistlemisest emotsionaalselt kurnatud, EM-ile pole niimoodi mõtet minna. Pean veel küpsemaks saama."

Naeris hüppas avakatsel 13.27, astus siis neljal korral üle ja viimasel saavutas 13.42. "See oli pika aja järel esimene hüpe, mis korralikult välja tuli," ütles Naeris. "Läksin asjata poolhaigena Venemaa võistlustele vägisi kangutama. Jaanuaris oli tunne treeningutel nii hea, et EM-i norm 13.80 tundus kerge ülesandena."

Käärt parandas eile isiklikku ja Eesti juunioride rekordit veel sajandikuga. "Stardist väljudes komistasin, ei saanud kohe rütmi kätte. Seepärast poleks uskunud, et nii hea tulemuse jooksin. Järelikult leidub kõvasti varu," rääkis Käärt.