Korvpalliliit on mänge kokku leppinud juba mullu 8. detsembril Pariisis toimunud alagruppide loosimisest alates. Tänaseks on paigas 11 koondise kontrollmängu 12-st. Lahtine on veel viimane, kodus peetav üksik kontrollkohtumine, mis peaks toimuma 31. augustil.

Koondis peab kõik 12 mängu augustikuus. 1.–2. augustil mängitakse Moskvas kaks kohtumist Venemaaga ja sellele järgneb 12-päevane treeningutsükkel. 14.–16. augustini osaletakse juba mõni aeg tagasi väljareklaamitud turniiril Thbilisis, kus mängitakse Gruusia, Läti ja Itaaliaga.

EM algab 5. augustil

Seejärel, 20.–22. augustil toimub traditsiooniline Tallinn Cup, kus on seekordsed külalised EM-il osalevad Holland, Iisrael ja Island. Seejärel meeskond puhkab paar päeva ja lendab siis turniirile Zagrebisse. Seal on mängukaaslased Horvaatia, Bosnia ja Hertsegoviina ning Iisrael, kes on kõik samuti finaalturniiri koondised.

EM algab Eesti koondisele Riias, esimene alagrupikohtumine on Tšehhiga 5. septembril kell 15.30.

Eesti koondise maavõistluste telepartner on 2017. aastani Eesti Televisioon. See tähendab, et ETV transleerib maavõistlusi, kontrollmänge ja -turniire, nii ka selle suve omi. Peale selle on Delfil õigus näidata veebipõhiste otseülekannetena kõiki Eestis peetavaid korvpallikoondise mänge.