Eestist sõidab 20.–29. augustini toimuvatele kergejõustiku maailmameistrivõistlustele seitse sportlast: kümnevõistlejad Erki Nool ja Indrek Kaseorg, kettaheitjad Eha Rünne ja Aleksander Tammert, kõrgushüppaja Kärt Siilats, maratonijooksja Jane Salumäe ja 800 meetri jooksja Urmet Uusorg.

Eesti Kergejõustikuliidu peasekretäri Jaak Uudmäe sõnul oli eile otsust lihtne teha: "MM–ile lähevad need, kel norm täidetud ja tervis korras. Kedagi Sevilla–koondisest välja jätta või juurde tuua polnud põhjust."

Esimesena astub Eesti kergeatleetidest Hispaanias võistlustulle kettaheitja Eha Rünne, kel laupäeval seisab ees eelvõistlus.

"Kui kõik korda läheb, olen võimeline heitma 62 meetrit. See võib viia lõppvõistlusele," rääkis Rünne oma MM–i väljavaadetest. Kui Rünne lootused täituvad, siis heidab ta naiste ketta finaalis esmaspäeval 23. augustil.

Pühapäeval asub ketast lennutama tänavu Eesti rekordit uuendanud Aleksander Tammert.

"Meetritel pole tähtsust," kinnitas Tammert. "Minu eesmärk on jõuda lõppvõistlusele, maksimumprogramm aga finaalkaheksa sekka," õhkus hiiglasest enesekindlust. Meeste ketta finaal toimub teisipäeval 24. augustil.

Samal päeval algab meie jaoks põnevaim ala -- kümnevõistlus.

Mullu Eesti rekordit uuendanud (8672) Erki Noole siht on selge: "Võidust madalamat eesmärki ei saagi püstitada!" Maailmarekord tähendab sisuliselt ka 9000 punkti unelmatepiiri ületamist, millest Noole ühel põhikonkurendil Tomas Dvorakil hiljuti vaid kuus punkti puudu jäi. MM–il on rekordist tähtsam võit. "Võitmiseks tuleb koguda vähemalt 8800 punkti," arvab Nool.

Indrek Kaseorg on kannatanud vigastuste all. Kui tervis peab, võib jõukohane olla 8200 punkti ületamine.

Kolmapäeval, 25. augustil, kui kümnevõistlejad lõpetavad, alustab 800 meetri eeljooksude esimesest ringist Urmet Uusorg.

"Läheme tempojooksule. Passimistaktikaga Urmet kaasa ei lähe,"paljastas treener Peeter Kallas Uusoru taktikaplaane. "Miinimumeesmärk on esimesest ringist edasi pääseda, selle peaks saavutama 1.47,50-ga. Kui joosta päev hiljem teises ringis Eesti rekord, peaks pääsema ka poolfinaali."

800 meetri poolfinaalid joostakse reedel, 27. augustil. Samal päeval võistleb kõrgushüppe kvalifikatsioonis Kärt Siilats.

"Kohta ei saa eesmärgiks seada, sest reaalselt vaadates pole lõppvõistlusele pääsemine veel jõukohane," tunnistab Siilats, keda häirib ka jalavalu. "Hooaja alguse vormi vaadates võinuks heal päeval isegi 1.91 alistuda, nüüd pole see enam nii kindel. Igal võistlusel on eesmärk isikliku rekordini jõuda."

Kergejõustiku MM Sevillas lõpeb ka eestlaste jaoks viimase päevaga, sest pühapäeval 29. augustil asub maratoni starti Jane Salumäe.

"Olen alati enne suurvõistlust sihte välja öelnud ja alt läinud. Tänavu ma nii ei tee," ei taha Jane end ära sõnuda. "Loomulikult olen endale seadnud kindlad eesmärgid, teinud nende nimel kõvasti tööd. Häirinud on kannavigastus, olen pärast kevadist Rooma maratoni kõigist võistlustest ära öelnud. Saan harjutada, kuid kand ei taha kurvitamist."