Laupäeval algab meeste Thomas Cupi ja naiste Uber Cupi (samalaadne tennise Davise ja föderatsiooni karikavõistlustega) poolfinaalturniir. Prahas võistlevad Euroopa, Ameerika, Aafrika ja mõned nõrgemad Aasia riigid. Nii meeste kui naiste turniiri kolm paremat pääsevad finaaletapile (maikuus Hongkongis). Tshehhimaa pealinna tuleb 45 mees- ja 38 naiskonda.

Eesti meeskonda kuuluvad Heiki Sorge, Einar Veede, Raul Tikk, Meelis Maiste ja Kaupo Raid. Alagrupis kohtutakse Euroopa tugevate keskmike Poola ja Prantsusmaa ning Brasiiliaga. Matsh koosneb viiest mängust (kolm üksik- ja kaks paarismängu).

"ükskõik milline endise N. Liidu riik peale Venemaa olnuks poolakatest ja prantslastest soodsam vastane. Brasiilia on tundmatu suurus," kommenteeris treener Mart Siliksaar. Brasiillaste parim mees asub maailma edetabelis 257. kohal, samal ajal on Poolal ja Prantsusmaal kolm mängijat 200 tugevama seas.

Meie naiskonna kogenuim on 20kordne Eesti meister Mare Pedanik, kes lööb kaasa vaid paarismängus. Koondist tuleb toetama praegu Shveitsis elav Liia Dubkovskaja, naiskonna kolm ülejäänud liiget on aga koolitüdrukud - Eesti tänavuste meistrivõistluste üksikmängu medaliomanikud Kelli Vilu, Kairi Saks ja Kati Kraaving.

Eestlannade alagrupivastased on Kasahstan, Shveits ja Peruu. Treener Koit Muru: "Soomes ja Rootsi "külaturniiridel" on noored hakkama saanud, nüüd läheme lõvikoopasse." Shveitsil on kaks naist maailma esisajas, Kasahstanil üks.

Eesti osaleb Thomase ja Uberi karikavõistlustel esmakordselt. Alagruppe on meestel 10 ja naistel 7, tsooni parimaid hakkavad finaalringi asetatute kõrval selgitama vaid gruppide võitjad.

Poola juunioride lahtistel meistrivõistlustel Wladislawowos osales eelmisel nädalal viis eestlast. Alagrupist edasi ei saadud, teiseks tulid oma grupis nii Vilu, Kraaving kui Riho Ridala. Koit Muru ütles, et eestlastega tabelisse paigutamisel ei arvestatud. Kraavingu ja Ridala alagrupis oli turniiril parima paigutuse saanud mängija.

VILLE ARIKE