Makedoonia oli eelnevalt kaotanud nii Ungarile kui ka Gruusiale, Eesti aga neid meeskondi võitnud.

“Mängust ei tulnud mitmel põhjusel midagi välja, aga mingit õigustust kehvale tegutsemisele muidugi pole,” ütles Eesti koondise mänedÏer Keio Kuhi. “Esiteks oli turniirivõit kindlustatud, teiseks aga mängu algusaeg 9.30 tõeliselt harjumatu. Hommikusöögile läksime kell 7.”

Kuhi sõnul ei osanud korraldajad veenvalt põhjendada, miks tuli mäng tõsta nii varasele ajale. Ei Eesti ega Makedoonia meeskonnad kiirustanud ärasõiduga.

Laupäevane mäng Ungariga möödus tasavägiselt, kuid lõpuminutitel olid eestlased kindlamad. Suuremad korvikütid olid Tarmo Kikerpill 18, Kristjan Kangur 17 ja Gregor Arbet 16 punktiga. Kanguri valisid korraldajad Eesti parimaks sel turniiril.

Ungari tuli kodupubliku ees välja peaaegu parimas koosseisus. Robert Gulyas tuli Istanbuli Ülkeriga Türgi ja Istvan Nemeth Sopoti Prokomiga Poola meistriks. Puudus vaid Vitoria Tau Ceramica mees Kornel David. Nimetatud kolmikul on aastatepikkused Euroliiga kogemused.

Ka Gruusial, kellest saadi jagu 78:74, pole papist koosseis. Zaza Patšulia ja Nikoloz Tskitišvili mängivad NBA-s, Vladimir Boisa ja Manutšar Markošvili Euroliigas.

Lisaks on kodustatud aastaid Euroopa klubides mänginud ameeriklasest mängujuht Tyrone Ellis, kes üritab suveliiga kaudu pääseda NBA-sse.

“Kokkuvõttes võib võistluse kanda plusspoolele,” resümeeris Kuhi. “Meie ülesanne on jõuda EM-i finaalturniirile. Kaks siinset võidumängu näitasid, et eesmärk pole utoopiliste killast.”

Täna jõuab Eesti koondis pärast bussisõitu Tšehhimaale Decinisse, kus kolmapäeval ja neljapäeval kohtutakse viimastes kontrollmängudes võõrustajate koondisega.

Euroopa meistrivõistluste valiksari algab kümne päeva pärast, 31. augustil, kui Saku suurhallis võõrustatakse Taanit. Taani kaotas nädalavahetusel Bulgaariale 79:88 ja 73:84.

3. septembril kohtub Eesti Riias Lätiga ja 6. septembril samuti võõrsil Horvaatiaga. Läti alistas eelmisel nädalal Riias Portugali 84:56 ja 76:53 ning kaotas Poolale üllatavalt suurelt 61:80. Horvaatia sai aga kodus valusad 85:92 ja 79:80 kaotused Venemaalt.