Eesti Eriolümpia direktor Laive Poska sõnul võitsid sportlased 17 medalit pluss ühe pronksmedali ka meeskondliku teatejooksu eest. Olümpiast võtsid osa lapsed vanuses kuni 18 eluaastat. “Inimesed tavaliselt imestavad, kuidas eriolümpialt alati nii palju medaleid tuleb, kuid meil on siin vanusegrupid. Tavalistel olümpiamängudel nii ei ole, on ainult mehed ja naised. Kui treener oskab igast vanusegrupist parimad valida, on kõigil suured šansid võita,” ütles Poska.

17 medalist seitse said võimlejad. „Võimlemist me väga kartsime,” rääkis Laive Poska. „Viimati julgesime välja minna 1991. aastal, aga nüüd läks väga hästi. Kergejõustiklased andsid endast samuti parima, natuke vedamist oli ka.”

Eriolümpiast võttis osa kuus Eesti sportlast – kaks võimlejat Tartu Kroonuaia koolist ning ülejäänud I eriinternaatkooli kergejõustiklased.

„Lapsed ise on väga õnnelikud, mõnel hakkab siin vihma ninast sisse sadama juba,” muljetas Poska. „Meil on väga armas vastuvõtt olnud, itaallased on väga vastutulelikud ja emotsionaalsed.”

Kergejõustikus (treener Sirje Seiger) saavutati kokku 11 medalit, neist kolm kulda, üks hõbe ja kolm pronksi. Lisaks saavutas teatemeeskond 4X100 meetris kolmanda tulemuse.

Võimlemises sai Eesti (treener Siret Kruk) kokku seitse medalit, neist kaks kulda, kolm hõbedat ja kaks pronksi.

Mängudel osales 50 Euroopa riiki, 1400 sportlast, 400 treenerit ja 2000 vabatahtlikku abilist. Võistlusaladeks olid kergejõustik, ujumine, võimlemine, korvpall, jalgpall, keegel ja bocce.


Tagasi Eestisse on noori sportlasi oodata 10. oktoobril, lennuk peaks maanduma kell 13.30.