Mängu algus oli Kalevi õudusunenägu – raskustes oldi isegi palli ületoomisega. “Ma ise ka ei uskunud, et nad meile nii kõrgelt kõri kallale tulevad,” ütles Kalevi peatreener Andres Sõber.

Ehitustööriist peremehetses ka ründelauas. Veerandaja lõpuks oli vahe kärisenud 16 punktile. Kalevi esisnaiper, kubemevigastusest taastuv Aivar Kuusmaa istus teksastes ja kampsunis varumeeste pingil.

Kalev üritas mängu pööret tuua maa-alakaitsega. “Töötame,” karjus Sõber. Tulutult. Vahe venis 29 punktile.

Kui Kalevi Ivo Uibukant oma mängu ainsad kaks punkti tõi, pani fännitribüüni muigama üksiku korvpallisõbra karje: “Pole viga, ainult 27 veel!”

Ehitustööriist hoidis edu

Kuid Kalev tuli tagasi. Poolaja lõpetas Gert Dorbeku lootusetu kolmene, mille Ehitustööriista keskmängija langemise pealt ära korjas. Vahe oli vaid 16 punkti.

Teisel poolajal algas veteran Marek Noormetsa sõu, kes keerutas Ehitustööriista korvi all nii nagu ise tahtis ja läkitas ühe palli teise järel korvi. Lõpu eel jõudis Kalev hetkeks kahe punkti kaugusele. Paraku tegi nende muidu hästi tegutsenud mängujuht Allen Watson valesöödu ega tabanud kolmepunktiviskel isegi korvirõngast. Võit Ehitustööriistale 84:80.

“Osa mängijate närv ei pidanud vastu,” rääkis võitjate treener Dorbek. “Arvati, et mäng on juba olemas. Kalevil polnud samas midagi kaotada.”

Andres Sõber tunnistas, et ei uskunud samuti nii võimast tagasitulekut. Seetõttu hoidis ta hiilgeesituse teinud Noormetsa pingil. “Kui me jääme nii palju taha, siis las puhkab.”

Sõbra sõnul on seeria ees. “Usun, et laupäeval saame me panna ühe korraliku mängu.” Mängitakse kolme võiduni.