“Mul polnud midagi kaotada. Vaevalt kogenud Nastulagi põdes: tema vastas seisis 19–aastane teadmata kust tulnu. Kuid kindlasti oli poolakas ebamugavamas seisus — mullu pidi ta samal turniiril hõbedaga leppima. Tundsin Nastula põhitrumpe ja üritasin meest kontrollida. Pärast pooltteist minutit maadlust võitsin puhtalt.”

Treener Aavo Põhjala sõnul toimus kõik nagu mängeldes. Välgukiirusel alistas Padar ka teised vastased: Venemaa meistrivõistluste hõbeda Basharovi, poolakast juunioride EMi pronksi Zimolagi, prantslasest MMi pronksi ja EMi hõbeda Lemaire’ ja poolaka Sitarski.

“Võistluse käik üllatas,” ütles Padar. “Minu kaalus tegi kaasa 33 meest. Pole ilus oma saba upitada, aga kõik läks nagu lepse reega, enesetunne oli algusest peale tohutult hea. Õnnejumalanna aitas pisut ehk teises ja kolmandas matshis, kuid viit kohtumist juhuslikult ei võideta.”

Padar tunnistas, et Varssavi esikoht aitas väljuda pärast juunioride MMi pronksmedalit tekkinud august. “Vajusin moraalselt upakile, lasin ülemise korruse lõdvaks,” kiikas judoka tagasi jaanuarikuusse.

“Üldfüüsilist tegin tõsisemaltki kui tavaliselt. Kuid judomatist oli kõrini. Seis näitas minu keskpärasust — juunioride võistlustelt tulnud mees ei tohiks end lõdvaks lasta, väga hea sportlane pühendub alati sajaprotsendiliselt.

Ebamäärane olek painas kõvasti: suvel kaalu vahetades kandsin endas energiapommi. Kujutasin ette, et jään elu lõpuni hästi tahtejõuliseks. Kuid kokkuvõttes tuli upakilolek võib–olla isegi kasuks. Väljusin ummikust omal jõul, laagrites trenni tampides ja võisteldes.”

Indrek Pertelson Varssavis matile ei läinud — teda vaevab kaelanärvi põletik. Aleksei Budõlin loobus õlatrauma tõttu edasi maadlemast ja sai 5. koha.