Võistluse kümnendal minutil andis kohtunik Florale aga vaieldava penalti, kui Kuressaare poolkaitsja Dmitri Kulikov oma karistusalast palli puhtalt minema lüües vastase mängijat takkaotsa jalaga kõhtu tabas.

Vjatšeslav Zahhovaiko ei jätnud võimalust kasutamata, lüües penalti löögisuuna ära aimanud väravavahile püüdmatult alanurka. Võrdsete võimalustega mängus jõudis Flora teise väravani teise poolaja algul, kui Mihhail Ištšuk tsenderduse paarilt meetrilt peaga väravasse suunas. Kui Zahhovaiko 87. minutil 20 meetrilt teele saadetud löök kaitsja rikošetist väravasse lendas, tundus, et mäng on tehtud.

Ometi suutis Kuressaare juba järgmisel minutil skoori teha, kui pall Kulikovi pealöögist Flora väravavõrgus maandus. Viimastel minutitel korraldas Saaremaa meeskond Flora värava all korraliku tulevärgi. Iluväravale oli lähedal Maikko Mölder, kelle käärlöögi Flora väravasuul seisnud endine Kuressaare kasvandik ja U21 koondise väravalukk Mihkel Aksalu tõrjus.

Üllatuse serveeris autsaider Tallinna Dünamo, kes Viljandi Tulevikuga väravateta viiki mängis. Meistriliiga kuu mängijaks valitud liidermeeskonna TVMK ründaja Tarmo Neemelo 6:1 võidumängus Tartu Merkuuri üle jalga valgeks ei saanud.