„Premeerisin ennast pärast lühikava ühe jäätisega,” naeris Liinamäe. „Vaatame, aga arvan, et teen seda ka täna (üleeile – toim),” lisas ta. Vabakava 16. kohalt alustanud noor eestlanna sõitis tehniliselt väga raske ja puhta kava. „Olen väga-väga rahul, väike närv oli loomulikult sees, kuid sõidu ajal kadus see justkui võluväel. Kahe päeva vahel sain piisavalt magada. Õnnelik olen selle üle, et sain elada ühes toas koos treener Tiiuga,” lisas Liinamäe, kellele saadeti kümneid õnnitlussõnumeid ning kelle fänniklubi leht Facebookis kogus hoogsalt uusi liikmeid. „Sugulased on muidugi kõik sillas,” kommenteeris Liinamäe õnnitluste sisu. Kohapeal elasid uisutajale kaasa ja aitasid asju ajada uisuliidu asepresident Maire Arm ja juhatuse liige Margus Hernits.

Treener Tiiu Valgemäe tunnistas, et treeneri süda on nii rahul, kui üldse olla saab.

„Nii noor sportlane on kui kristallklaas, mida peab väga õrnalt hoidma: kahe võistluse vahel kuulasin tema soove ja täitsin neid. Tema suur tahe oli elada minuga ühes toas, seetõttu tekkis meil uisuliiduga lahkheli, kuid olukord lahenes ja Gerli soov sai täidetud,” rääkis Valgemäe, mitmekordne Eesti meister, kes juhendas Hernitsat ja Olga Vassiljevat, kuid töötas vahepeal ligi paarkümmend aastat Soomes. „Kõige tähtsam on hoida noore inimese psüühika korras, sest kui see kord juba on rikutud, võtab kordasaamine väga kaua aega,” lisas ta. Liinamäe loodab täielikult oma treenerile. „Kui Gerli vabakavalt tuli, langes ta mulle kaela ja ta oli kindel, et ma ei lase tal kukkuda,” kirjeldas Valgemäe koostööd. „Emotsioon, mis mind valdas pärast Gerli sõitu, on see, mille pärast ma seda tööd teen, see on midagi, mida raha eest osta ei saa. Õpilase väga hea tulemus on väärt vaeva, millega igapäevaselt kokku puutume,” lisas ta. Ja tulemus oli hea: näiteks Liinamäe painutuspiruett sai ühelt kohtunikult hindeks neljanda taseme ja pluss kolm ehk teisisõnu paremini polegi võimalik seda elementi teha.

Nii Liinamäe kui ka Valgemäe kinnitasid, et nende adrenaliinitase  oli nii kõrge, et mingist külmast uisuhallist rääkida ei saa. „Minu koduhall Premia on igatahes külmem. Rääkisin ka Kiiraga (Korpi – toim), leidsime, et võistlusjää oli kõvem kui treeninghallis, aga külm küll ei olnud,” lausus Liinamäe. Teine Eesti esindaja Svetlana Issakova, kellele samuti Bernis peetud EM oli debüütvõistluseks, kogus 118,44 punkti, mis andis samuti tubli

18. koha.

Laupäeval taas võistlus!

Ent ükski pidu ei kesta lõputult. Eile varahommikul kell kolm hakkasid Liinamäe ja Valgemäe koju sõitma, et end välja puhata ja esmaspäeval ning teisipäeval trenni teha. Juba laupäeval peab Gerli taas ovaalile uisutama, et tõestada: ta on väärt kohta veebruari lõpus peetaval juunioride MM-il.

„Argipäev tuli liiga kiiresti peale,” tõdes Valgemäe. „Kas tõesti peab tüdruk, kes esines nii hästi ja võitis Issakovat 15 punktiga, hakkama vähem kui nädala pärast tõestama, et ta on hea? Minu arvates on see absurdne ja ebaprofessionaalne, miks me peame sportlast lõhkuma?” küsis Valgemäe. „Rääkisin soomlastega, neil on ammu teada, kes juunioride MM-ile sõidavad,” lisas ta.

Eesti uisuliidu peasekretäri Gunnar Kuura sõnul toimuvad noorte meistrivõistlused plaanipäraselt. „Printsiibid on paika pandud, ka teistele peab jääma võimalus,” sõnas Kuura. „Nii oleksime ju võinud saata Jelena Glebova eelmise aasta kümnenda koha eest ka tänavu EM-ile või Svetlana Issakova mulluse juunioride MM-i

12. koha eest omavanuste MM-ile,” selgitas Kuura, lisades, et täiskasvanute tiitlivõistlustele sõitja selgub Eesti meistrivõistlustel ja juunioride oma noorte meistrivõistlustel.