Angola eilset võitu ei saa seniste mängude valguses enam üllatuseks lugeda, meeskonna esitusi tervikuna aga küll.

Hispaanlased on mängu hiilgavalt jooksma saanud ja õhetasid eile isegi rahulolust. “Mängisime oma mängu, peaksime nii tegutsema iga päev,” ütles 20 punktiga resultatiivseimaks kerkinud tagamees Jose Calderon MM-i pressiteenistusele. “Teadsime, mida tahame teha. Mängisime võistkonnana tõeliselt hästi, igaüks teab oma kohta.”

Sakslaste rütm segamini

Teine tagamees Juan Navarro lisas 19 ning eesliiniäss Pau Gasol 16 punkti. Jorge Garbajosa 12 punktist olulisem oli tema töö kaitses, ta ohjeldas hästi sakslaste liidrit Dirk Nowitzkit (14 punkti).

“Nad tahtsid hoida palli minust eemal ja said sellega hakkama,” pidi Nowitzki tõdema. “Meist kellelegi ei jäetud mingit tegutsemisruumi. Me ei saanud oma rütmi kätte ning teisel poolajal ei leidnud keegi vaba viskekohta. Calderon ja Navarro esitasid hiilgava partii. Meil läinuks raskeks ka siis, kui neil puudunuks Gasol.”

Hispaania võtmemängijaks kerkis Calderon, kes lisas kenale punktisaagile kuus korvisöötu. “Teadsime Saksamaa võimsust, aga uskusime oma kaitseskeemi. Täna andis edukas kaitsetöö ka rünnakule uue hoo,” ütles Hispaania peatreener Pepu Hernandez.

Homme peetavas järgmises voorus kohtuvad liidrid Hispaania ja Angola omavahel.