Viiendas otsustavas geimis võitles Audentese spordihallis mänginud kodumeeskond välja 4:1 edu, mida ei antud käest lõpuni. Kriitiliseim moment saabus juhtseisul 14:13 pärast Hristovi eksimust temporünnakul. Hooaja jooksul üheks Selveri liidriks tõusnud soomlase Toni Kankaanpää terav löök jäi aga lätlastele kättesaamatuks ja vallandas pea täismaja publiku seas pooliku rõõmupeo – ülejäänud poole moodustasid Läti fännid.


“Meil oli kaks korda võimalus lõpus ära lüüa ja uskusin, et korra saame sellega ikka hakkama,” kinnitas Selveri peatreener Avo Keel, kes pärast finaali sattus kohustusliku šampanjavihma alla. “Õnneks oli neil viimase punkti mängimisel ka suhteliselt kerge serviga mees, kelle pallingut oli lihtne vastu võtta.”

Tasavägisesse heitlusse mahtus nii head ründe- ja kaitsemängu kui ka emotsionaalset vaidlemist kohtunikega. “Publik nägi selle hooaja kõige paremat mängu Schenkeri liigas,” oli Selveri kapten Veiko Lember kindel.

Celitansi takistamine

Alguses tänu heale servile ja blokeeringule juhtima asunud Selver suutis kiiresti võita esimese geimi 25:20. Riia klubi oli aga juba järgmises geimis oma vigadest õppust võtnud. Põhiturniiri resultatiivseim mängija Gundars Celitans tekitas oma teravate servidega Selveri liberole Asko Esnale tõsist peavalu. Selveri poolelt näitas tugeva rünnaku ja serviga klassi Kristjan Sikaste, kuid tema löökidest ei piisanud.

Lase edu kadus küll veidi enne geimi lõppu, kuid viimaste punktide mängimisel olid lätlased taas kindlamad – 27:25 geim Lasele. “Korra saime Celitansi kinni, kuid siis lõi ta piiri peale, pärast seda jälle diagonaali,” kirjeldas Keel probleeme vastaste parima mängija ohjeldamisel.

Kolmandas geimis ärkas alguses tuimalt esinenud Keith Pupart, kelle koostöö sidemängija Lemberiga tihti lonkas. “Meil on terve see nädalavahetus arusaamatusi olnud. Üksteise rütmitunnetusega oli probleeme. Aga see on kivi minu kapsaaeda,” tunnistas Lember, kelle arvates tegi kogu meeskond endale ülepüüdlikkusega kohati karuteene.

Puparti neli järjest realiseeritud rünnakut tõi meekonna mängu tagasi. Eduseisul 23:22 usaldas sidemängija siiski võõrleegionäre Tsvetan Hristovit ning Kankaanpääd, kelle löögid tõid geimivõidu Selveri õuele. Neljas geim taas 25:22 Lasele, kuni viimane geim mängu õnnelikult lõpetas.

“Uskusin, et SK Rigal oli ainukesena võimalus meid võita, kui nad löövad riski piiril servi,” rääkis Lember. “Seda nad laupäeval ei teinud.”

Koos teiste Eesti klubidega ootavad Selverit ees Eesti meistrivõistluste finaalmängud.