“Sellest mängust jääb rohkem meelde see, et kaotasime,” ütles 1:2 kaotusmängus soolorünnakuga Eesti 1:0 Slovakkia vastu juhtima viinud Oper. “Aga värav oli päris ilus, mitu asja tuli korraga välja, Terehhov andis hea söödu, sain keskväljal kaitsjatest (kolmest kaitsjast – toim) ilusasti mööda, jooksin palliga karistusalasse ja lõin jala välisküljega palli värava tahanurka.”

Oper edestas hääletusel napilt Kristen Viikmäe otsustavat 1:0 võiduväravat sõprusmängus Bosnia-Hertsegoviina vastu. Selles kombinatsioonis oli sööduandjaks Oper ise, kui ta pika palli peaga edasi karistusalasse lükkas ja Viikmäe selle kaunil hüppel õhust peaga väravanurka suunas. “Kristeni värav oli samuti hea, kuid võib-olla sel aastal ei olnudki sellist megailusat väravat,” rääkis Oper. “Ning ega ükski mängija mõtle löögi hetkel, et tahaks ilusasti lüüa. Tähtis on pall kuidagi väravasse saada.”

Koondise eest tänavu viis väravat löönud Oper hindab kõrgelt aasta teises pooles Hollandis Kerkrade Roda eest löödud seitset väravat. “Seetõttu võib öelda, et kokkuvõttes oli päris hea aasta,” ütles Rodast Eestisse neljapäevasele puhkusele tulnud ja täna tagasi Hollandisse sõitev Oper.

Kauni värava eest saadud klaasist jalgpallivärava, kuhu on jäädvustatud otsustava tabamuse täpne koht, jätab Oper Eesti koju. “Sinna, kus muudki autasud seisavad,” ütles Oper.