„Tavaliselt ei suuda miinimumnorme täita üks-kaks uut spordirühma poissi, aga seekord ei saanud nendega mitu kaitseväelast hakkama,” ütles kapten Imre Tiidemann. „Meenub, kuidas ka maletaja Meelis Kanep ei täitnud siia tulles norme, aga ta ajas end kahe nädalaga vormi ja täitis nõuded.”

Hoolimata vigastatud puusast täidab Tiidemann kõigil kolmel alal noorsõduri maksimumnormid.

„Vahel olen poiste kallal norinud: „Enne väeosast välja treenima ei saa, kui kogute minust rohkem või sama palju punkte,”” lausus ta.

Kümnenädalast noorsõduriõpet alustasid näiteks korvpallur Kristjan Kitsing ja suusataja Kaarel Tammjärv.

„Tammjärv avaldas soovi oma kohustus riigi ees täita, et seejärel taas pühenduda õppimisele ja spordile,” lausus Tiidemann. „Mida varem noorsportlane kaitseväeteenistuse läbib, seda parem.”

Kalev/Cramo treeningutele Kitsing õppeperioodil ei saa, kehalist vormi saab ta hoida joostes ja jõusaalis rassides. Kahjuks ei tule ka hommikuvõimlemine.

„Väljaõpe on intensiivne ja õpetab distsipliini järgima, kell kuus on äratus ja enne kella viit õhtul nad istuda ei saa,” lausus Tiidemann, kelle üks ülesandeid on spordialaliitude ja pataljoni ülemaga ajateenijate treeningugraafiku koostamine.