Benitez lubab, et Chelsea favoriidiseisusest hoolimata on punasärkidel kahe mängu kokkuvõttes suured edasipääsulootused. “Teame, et võime Chelseat võita. Eriti pärast seda, mis on juhtunud meievahelistes mängudes sel hooajal.”

Kuigi kahe klubi vaheline mängubilanss enne eileõhtust mängu oli 3 : 0 Chelsea kasuks, võitsid sinisärgid mõne kuu taguses karikamängus Liverpooli üksnes tänu õnnetule omaväravale mängu lõpuminuteil. “Arvan, et esimeses mängus pole isegi 0:1 kaotus meie seisukohalt üldse mitte paha,” arvas Benitez.

Mourinhost võib saada esimene treener, kes suudab Meistrite liiga võita järjepanu kahe erineva klubiga.

Kui Liverpool Meistrite liiga kokkuvõttes võidab, on Inglismaa jalgpalliassotsiatsioon tõsise dilemma ees. UEFA teatas, et isegi kui Liverpool meistrite karika võidab, ei taga see neile automaatselt pääsu järgmise aasta samasse sarja.Inglismaa meistrivõistlustel hõivab aga Meistrite liigasse viiva viimase neljanda koha Livepooli linna teine meeskond Everton. UEFA teatel peavad inglased sel juhul ise otsustama, keda lubada eliitsarjas mängida.

Kaitsetaktika tõi võidu

Teises poolfinaalpaaris võitis suurfavoriit Milan teisipäeval Andrei Sevtšenko ja Jon-Dahl Tomassoni väravatest 2:0 PSV Eindhoveni. Mängus oli suruvam pool Eindhoven. “Sedakorda pean oma õnnetähte tänama,” tunnistas itaallaste peatreener Carlo Ancelotti.

Eindhoveni peatreeneri Guus Hiddinki sõnul tunneb ta kaotusele vaatamata mängijate üle uhkust. “Nad lõid ühe maailma parema kaitseliiniga meeskonna vastu seitse-kaheksa väravavõimalust. Kordusmängus on meilgi võimalusi.”