Kui varuväravavaht John Ruddy eemalejäämine ei mängi suurt rolli, siis keskväljamehed Gareth Barry ja Frank Lampard olid meeskonnas üliolulised lülid. Viimaseks pauguks oli inglastele Gary Cahilli eemalejäämine, kuna ta sai vigastada laupäevases sõprusmängus Belgiaga. Chelsea keskkaitsja EM-ist kõrvalejäämisest enamgi on Inglismaa meedias kõneainet pakkunud see, et koondise peatreener Roy Hodgson kutsus teda asendama Martin Kelly, mitte aga kogenud Rio Ferdinandi.

Kuna juulis ootab Inglismaa koondise põhikeskkaitsjat John Terryt ees kohtuistung, kus teda süüdistatakse Rio Ferdinandi venna Antoni ülimalt roppude ja rassistlike kommentaaridega sõimamises, võis seegi Hodgsoni otsustamist mõjutada. Seni on peatreener väitnud, et põhjused on puhtalt jalgpallist lähtuvad. Selle peale valas õli tulle Rio Ferdinand, kes säutsus oma Twitteri kontol: „Mis põhjused,” ja lisas sinna ohtralt hüüu- ja jutumärke. Mõistmatust on teiste seas üles näidanud ka sellised Hollandi koondise ässad nagu Rafael van der Vaart ja Wesley Sneijder.

Peatreener tõi selgust

Veidi selgust on toonud loosse Manchester Unitedi peatreener Sir Alex Ferguson, kes on varem mõista andnud, et Ferdinandile pikka aega muret teinud seljaprobleemid ei lubaks tal iga paari päeva tagant mängida.

Nagu sellest kõigest veel vähe oleks, on Inglismaal probleeme ka ründeliinis. Viimases valikmängus Montenegroga tehtud jõhkra vea tõttu peab nende edurivi äss Wayne Rooney EM-il nimelt Inglismaa kahte esimest mängu pingilt vaatama. Vastasteks on neis kohtumistes Prantsusmaa ja Rootsi, mis tähendab, et Rooney saab alagrupis koondist aidata vaid mängus Ukrainaga.

Homses lehes tutvustame Prantsusmaa meeskonda.Inglismaa koondisLõplik koosseis
Väravavahid: Joe Hart (Manchester City FC), Robert Green (West Ham United FC), Jack Butland (Birmingham City FC)
Kaitsemängijad: Leighton Baines (Everton FC), Martin Kelly (Liverpool FC), Ashley Cole (Chelsea FC), Glen Johnson (Liverpool FC), Phil Jones (Manchester United FC), Joleon Lescott (Manchester City FC), John Terry (Chelsea FC)
Poolkaitsjad: Phil Jagielka (Everton FC), Stewart Downing (Liverpool FC), Steven Gerrard (Liverpool FC), Jordan Henderson (Liverpool FC), James Milner (Manchester City FC), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal FC), Scott Parker (Tottenham Hotspur FC), Theo Walcott (Arsenal FC), Ashley Young (Manchester United FC)
Ründajad: Andy Carroll (Liverpool FC), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur FC), Wayne Rooney (Manchester United FC), Daniel Welbeck (Manchester United FC)
Peatreener: Roy Hodgson