Merepinnast enam kui kaks ja pool kilomeetrit kõrgemale kerkinud üheksandal etapil polnud Kirsipuul võimalusi. Vihmasel teel ülemisse punkti Col du Galibier le katkestasid mitmed teisedki tuuri esimesel nädalal silma paistnud mehed. Prantslane Jimmy Casper ja itaallane Nicola Minali andsid loobumisest teada juba enne starti.

Kui 213,5 km pikkusest trassist Le Grand Bornand – Sestriere jäi sõita kümnendik, olid kahekesi ees Itaalia velotuuri võitja Ivan Gotti (Itaalia, Team Polti) ja Fernando Escartin (Hispaania, Kelme). Siis spurtis tagant üksi esile tuuri liider Armstrong. Ta sattus kohe kolmeliikmelist gruppi vedama, aga jättis ühel tõusul kaaslased maha ning võttis Gottilt lootuse kodumaale põiganud tuuril triumfeerida.

Nende sündmuste aegu tuiskas Gottile ja Escartinile omakorda järele Alex Zülle (Shveits, Banesto). Temagi jaksas omasoodu paarist lahkuda ja vahe Armstrongiga poolele minutile vähendada.

Juhtijate ja suure grupi vahel heidelnud seltskonnas tegi Tuuri soosikuks arvatud Abraham Olano (Hispaania, ONCE) rohkem tööd, kui meeskonna liidrile ette nähtud, kuid neli samas grupis pedaalinud kaaslast ei suutnud teda aidata.

Olano kerkis kokkuvõttes teiseks ja Zülle neljandaks, ent nad kaotavad enne tänast etappi Sestriere – L Alpe d Huez (218 km) Armstrongile koguni 6.03 ja 7.47. Neljakordne etapivõitja itaallane Mario Cipollini jättis sõidu pooleli pärast kukkumist, kuid tõsist vigastust ta ei saanud.