Kaheksandikfinaalide esimeses mängus Münchenis asus Saksamaa Rootsi vastu 12 minutiga Lukas Podolski väravatest 2:0 juhtima ning seis enam ei muutunudki. Teisel poolajal luhtas Rootsi kogenuim ründaja Henrik Larsson penalti.

Enne laupäeva rääkis Klinsmann vaid soovist jõuda kaheksa parema sekka. Nüüd põrutas ta: “Me ei piirdu ainult veerandfinaaliga. Meie isu ainult kasvab, mitte ei muutu väiksemaks. Arvestades sakslaste jalgpallilembust ja asjaolu, et MM-turniir toimub koduõuel, ei saa me peatuda enne finaali.”

1990. aastal mängijana MM-tiitli võitnud Klinsmann kiitis hoolealuseid sisuka mängu eest. “Esimesel 30 minutil oli meeste mängu tõeliselt nauditav jälgida, eriti Klose ja Podolski koostööd. Ma pole veel kunagi näinud Saksamaad nõnda mängimas!” õhkas peatreener.

Käis kõigest neljas minut, kui Miroslav Klose puges kahe kaitsja vahelt läbi ja pääses vv Andreas Isakssoniga silmitsi. Too tõrjus löögi, kuid pall veeres Podolski jalale, kes ei eksinud.

12. minutil sattus sündmuste keskmesse taas see Poolas sündinud meestest koosnev ründepaar. Klose tõmbas endale nelja kaitsja tähelepanu ja söötis meisterlikult Podolskile, kes saatis külmavereliselt palli väravanurka. 21-aastane ründaja näitas, et pärast kahvatuid esitusi kahes esimeses voorus suutis ta treeneri jätkuvat usaldust õigustada.

“Mu väravad olid toredad, aga võidab ikkagi meeskond,” ütles Podolski. “Selleks mänguks valmistumisel tiimi ühtsustunne suurenes.” MM-i seni parima väravaküti Klose meisterlikkus eeltöö tegijana avaldas aga vaat et suurematki muljet.

Rootsi seis muutus veel kehvemaks 35. minutil, kui teise kollase kaardi tõttu eemaldati kaitsja Teddy Lucic.

53. minutil teenis Larsson penalti ja asus seda ise realiseerima, kuid löök ebaõnnestus täiesti – pall lendas kõrge kaarega üle värava. “Ma ei suuda meenutada, millal ma viimati penalti löömisel eksisin,” nukrutses Larsson, kes löönud Rootsi eest 92 mängus 35 väravat.

“Lõin palli täiesti valesti. Tahtsin lüüa vasakule, aga pall lendas paremale. Ma ei oska seletada, mida ma tegin. Sihtisin hoopis teist nurka ja tahtsin lüüa madalalt. Loomulikult olen väga pettunud,” otsis Larsson põhjendusi. Kas 34-aastane mees veel jätkab Rootsi koondises, ei osanud ta laupäeval öelda.

Veerandfinaalis kohtuvad reedel Berliini olümpiastaadionil eksmaailmameistrid Saksamaa ja Argentina. Sakslased jätkavad endale õnnelikel staadionidel: alagrupis alistati Berliinis Ecuador 3:0 (Münchenis peeti lisaks kaheksandikfinaalile ka avamäng Costa Ricaga, mis lõppes 4:2).