Suure sammu astusin edasi ikkagi. Uustulnuk peab võitma meeskonna usalduse, näitama, et suudab lõpus spurtida. Tulin ülesandega toime ja saan nüüd tiimikaaslastele öelda: kui tuleb grupifinish, võite mind lahti rebida!”

Enda kasuks töötama kutsus Tombak Cofidise rattureid ka laupäeval. Nimekatest kompanjonidest kuuletus vaid üks. “Paarkümmend kilomeetrit enne lõppu hüüdsin, et lähen täna finishit tegema,” rääkis südi uustulnuk. “Üks vend tõmbas mu seepeale lahti, aga viimasel kilomeetril polnud enam kedagi aitamas, pidin üksinda tuulte meelevallas rabelema. Ei teadnud ka, kes on põhifavoriidid — proffide seas polnud ma ju varem lõpuspurti teinud. Muidu võinuks kõveminigi panna.”

Tombaku senistele etteastetele on pitseri vajutanud oktoobrikuine jalaoperatsioon, täie jõuga sai ta harjutama hakata veebruaris. Viimastel nädalatel kimbutas ratturit külmetushaigus.

“Hingamisteede põletik vaevab siiani, neelan rohtusid,” ütles tohtri juures uuringutel käinud Tombak. “Võistlemisest loobuda ei ole raatsinud, loodan kogu aeg, et läheb paremaks. Aga jahedad ilmad pole kosuda lubanud.”

Kahest grupisõidust ja eraldistardist koosnev Criterium Internationale lõppes eile, Tombak enam paremate hulka ei jõudnud.