Tombaku profileping Cofidise meeskonnaga hakkas kehtima 1. jaanuarist. Viimase võistlusstardi tegi ta veel amatöörina oktoobrikuisel MMil. Järgnes põlveoperatsioon ja piinarikas kosumisperiood, täie hooga asus rattur treenima mõned nädalad tagasi.

Kolmapäevane arstlik kontroll näitas, et viiekuune paus pole jälgi jätnud. “Testid kinnitasid: võrreldes mullusega olen koguni sammu edasi astunud,” rõõmustas uusproff. “Koormustestil sõitsin senise 450 vati asemel välja 475. Tavaliselt on minuvanuste lagi 400.”

Üllatav tulemus ei tõstnud 22aastast Tombakut pilvedesse. “Miguel Indurainil olevat vastav näitaja 550, Frank Vandenbroucke’il 600 vatti,” torises ta mõõdujutti taevasse vedades. “Arenguruumi on veel palju.”

Enne lennukisse minekut oli Tombak lahinguvalmis: “Kui enesetunne hullemaks ei lähe, istun laupäeval sadulasse. Ootan ja kardan esimest starti. Äkki on teised liiga tugevad? Ja mine ise veel kehvake? Eritreeninguid pole teha saanud. Usutavasti kujuneb esimene võistluskuu üsna raskeks.”