Kasutan Enn Pandi kutset. Naudin siinseid treeninguolusid ja lühikesi vahemaid. Moskvas kulutan ka­hele tennisetreeningule ja ühele üldkehalise harjutuskorrale ainuüksi autosõidule päevas 4,5 tundi. Pealegi on saalitundidega kitsas. Siin läheb mul sõidule päevas pool tundi, Tere tennisekeskus on juba praegu suurepärane. Otse vapustav, massaaži saab siitsamast.

•• Kremlin Cupi turniiril Moskvas olid tribüünid pooltühjad. Jeltsini ajal olid nad puupüsti täis. Miks?

Boriss Jeltsin oli tennise toetaja. Vene tennisesõber on naismängijate eduga harjunud. Kui maailma esikümnes oli viis venelannat, peeti seda loomulikuks. Nüüd on kaks: tähendab, asjad on halvad. Ja ei tulda. Ning veel, Marat Safin oli mängija, kes tõmbas rahva kokku. Ta on tänaseks loobunud. Kui Tallinnas peetakse WTA turniir, siis, olen kindel, toob Kanepi huvilised kohale.

•• Kui raske või kerge on maailma 147. reketil – mulluse aasta lõpus oli Kanepi samasugusel kohal – Venemaal sponsortoetust leida?

Venemaal on rahamehi küllalt, küsimus on selles, kuidas neilt toetust saada. Minu puhul on asi lihtne. Tuleb saada, sest mängu- ja võidunälg on nii suur. Mul on erinevate vigastuste, esmajoones õla peale kolm aastat raisku läinud. Praegu on enam-vähem. Pikal vigastuspausil on kõigi puuduste kõrval üks pluss. Motivatsiooniga pole probleeme.

•• Võitsid suvel Tallinnas 25 000- dollarilise auhinnafondiga ITF-i turniiri. Oled endise ässana sunnitud mängima ka nii „odavatel” turniiridel?

Jah, sest esinduslikumatele turniiridel ma ei pääse. Ka suure slämmi turniiril pean alustama valiksarjast. Teist teed tagasi tippu trügimisel pole. Pean selle uuesti läbi käima, sest  minu vanuses aeg enam ei oota.

Arvamus

Mait Künnap

tennisist

„Kirjuta, et olen Bovina sparringupartner, mitte treener,” hoiatab Eesti Davise karikameeskonna mängija Mait Künnap, kes talvel poolteist kuud Kaia Kanepi treener oli. Künnapit nähakse Bovina järgmise treenerina. Ent Künnap ei ütle, kas Bovina lahkub täna Tallinnast koos temaga või mitte. Küll mainib mees, et Bovina treenimine oleks väljakutse. „Tal tuleb end taas võiduteele pöörata!”