Roda oli ründaja soetamisest vägagi huvitatud, sest augustis olid nad andnud oma esiründaja, Elevandiluurannikult pärit Arouna Kone laenule kuulsasse PSV Eindhovenisse. Meistriliiga kolme vooru järel hoidis muidu tabeli esiotsa kuulunud Roda 15. meeskonna konkurentsis kolme punktiga alles 12. kohta.

“Seetõttu oli Roda Andresest väga huvitatud ja läbirääkimised ka kergemad,” rääkis Lehiste. “Ma teadsin luhtunud Sunderlandi tehingu järel umbes, mis hinda Moskva Torpedo Andrese eest tahab ja võisin hollandlastele ette ära öelda, mis hinnast Torpedo allapoole ei lähe.”

Reede õhtul Hollandisse lennanud Oper osales juba järgmisel päeval Roda treeningul. “Andres ütles, et talle meeldis seal, sest seltskond oli lõbus. Treenerid ja mängijad tundusid väga hästi läbi saavat.”

Kaks väravat said otsustavaks

Operi palkamise osas sai ilmselt otsustavaks esmaspäevane treeningmäng, kus Roda moodustas oma mängijatest kaks meeskonda. “Andres lõi selles mängus kaks väravat ja tema meeskond võitis 2:0,” rääkis Lehiste. “Pärast seda ütlesid treenerid kohe, et nad soovivad Operit meeskonda.”

Kuigi Eesti Päevaleht ootas eelseisva info põhjal lepingu allkirjastamist juba esmaspäeva õhtul, sai asi ametlikuks alles eile lõunal, kui klubi juhatus tehingu kinnitas. Oper viibis sel ajal juba Tallinnas rahvuskoondise treeningul ja andis oma allkirja lepingule faksiga.

“Ma arvan, et Andres on lepingu tingimustega rahul,” pakkus Lehiste.

Operist, kelle leping Torpeedoga lõppenuks kahe kuu pärast, sai Hollandi klubi mängija vähemalt üheks aastaks. Seejärel on Rodal õigus lepingut kahe aasta võrra pikendada.

Lehiste sõnul ei kasuta Roda oma mängus Hollandi meeskondadele ja Eesti koondisele iseloomulikku ühe tipuründajaga mängustiili. “Nad mängivad kahe puhta ründajaga,” ütles Lehiste.

Tõenäoliselt saab Operi ründepartneriks Rodas Gambia kodakondsusega Edrissa Sonko, kes löönud Hollandi meistrivõistlustel senises kolmes voorus kaks väravat. Euroopa klubide karikavõistlustel kolm aastat tagasi AC Milanile näiteks penaltitega kaotanud Rodale pole Oper esimene endisest NSV Liidu klubist ostetud mängija. Varasemast on klubi palgalehel ungarlane Laszlo Bodnar, kes värvati kuulsast Kiievi Dinamost.