Meistrivõistluste avakohtumise koguni 0:4 Tallinna Levadiale kaotanud Tartu esiklubi lõi laupäevases mängus Pärnu Vaprust 2:0. Kui esimene poolaeg lõppes väravateta, siis teise perioodi algusminutitel sai Maag Tammeka liigsetest pingetest priiks.

Koostöös Eduard Ratnikoviga pääses 52. minutil värava lähedalt löögile tartlaste kapten Siksten Kasimir, kelle üritus lõppes edukalt. Esimesele väravale järgnes kolm minutit hiljem ka teine, kui poolkaitsja Maksim Bazjukin toimetas palli 20 meetri kauguselt karistuslöögist Vapruse väravavahi Stanislav Pedõki selja taha.

Nagu algusemängud näitavad, on kahe hooaja vahel kahest meistriliiga klubist üheks saanud meeskonna Achilleuse kannaks väravate löömine. Ka laupäeval oleks võinud lõppseis olla paari värava võrra suurem.

TVMK-sse lahkusid Tartu ründejõud Oliver Konsa, Rasmus Tomson, Markus Jürgenson. Ainukesena täidab tipuründaja kohta võistkonnas Kristjan Tiirik.

Leedulane pole tasemel

Meistriliiga alguse eel avaldati arvamust, et suudetakse võidelda neljanda koha pärast, aga ilma mõõduka skoorimiseta on seda raske saavutada. “Suudame võimalusi luua, kuid just viimane puude jääb puudu,” tõdes üks Maag Tammeka juhtmängijaid Ott Meerits.

“Muidu mängisime laupäeval korralikult, suutsime võimalusi luua. Kui hakkame üksteisest väljakul ka aru saama, siis ma ei näe põhjust, miks me ei võiks Flora või Narvaga võrdselt mängida.”

Laupäeval ei leidnud võistkonna protokollist ka leedulasest ründajat Eimantas Marozast, kellelt peatreener Sergei Ratnikov ootas tõusmist üheks meistriliiga suurimaks väravakütiks. Kas mees on koju saadetud?

“Ta sai vigastada ja peab kaheks-kolmeks nädalaks kõrvale jääma,” selgitas Meerits, aga kinnitas, et leedukalt oodati alguses rohkem. “Paraku ei ole ta suutnud vajalikku taset näidata.”

Lausa nöökena tundub asjaolu, et Tammeka süsteemis üles kasvanud ründaja, kuid pärast eelmise hooaja lõppu Tartust Tallinna TVMK-sse siirdunud Oliver Konsa näitas esimeses voorus lausa suurepärast resultatiivsust.

Pealinna klubi oli laupäeval 2:0 parem Saaremaa klubist FC Kuressaarest, kusjuures mõlema TVMK värava autoriks oli just Konsa.

Väravad sündisid avapoolaja kolmandal ning 45. minutil. TVMK kaitsemängija Erko Saviauk sõnas Soccernet.ee vahendusel, et hoolimata võidust oli mängul juures esimese kohtumise ebalev maik. “Kindlasti on lootust, et asi läheb paremaks. Ent meeleolu enne Balti liigat on hea,” kinnitas Saviauk, lubades, et teisipäevases Balti klubide kohtumises Ventspilsi vastu minnakse mängu võitma.

FC Flora oli tänu Sergei Mošnikovi väravale napilt 1:0 üle Tallinna Kalevist. Valitsev meister FC Levadia seevastu põrmustas 5:0 Lasnamäe Ajaxi ning Narva Trans võitis 5:1 Viljandi Tuleviku.

Meistriliigat juhib kuue punktiga Levadia, kuid teistel klubidel (v.a Tammeka) on peetud ka üks mäng vähem.

Eesti jalgpalli meistriliiga

I voor

Tartu Maag Tammeka - Pärnu Vaprus 2:0 (0:0) (52. Kasimir, 55. Bazjukin); Narva Trans - Viljandi Tulevik 5:1 (2:1) (6. Gorjatšov, 20. pen. Dubõkin, 86. Kulik, 88. ja 90. Lipartov - 10. pen. Sahharov); FC Kuressaare – FC TVMK 0:2 (0:2) (3., 45. Konsa); Tallinna Levadia - Lasnamäe Ajax 5:0 (3:0) (28. ?adrin, 33. ja 39. Purje, 50. ja 70. Zelinski); Tallinna Kalev - FC Flora 0:1 (0:1) (33. Mošnikov)