Rammumeeste jõutõmbe teeb riukalikuks ebatavaliselt jäme kang.

Juba paar kuud on Murumets harjutanud rammumeeste ühe- ja kahekäe-jõutõmmet, eesmärgiga võtta maailmarekordid enda nimele. „Muidu pole ju mõtet teha. Salaeesmärk on see mul kogu aeg olnud. Neid käe asju saab teha kaua, kasvõi surmani,” ütles Murumets, kes uute sihtide seadmiseks sai tõuke 11-aastase poja Martiniga koos harjutama hakates. „Ta käib mu jõusaalis korra nädalas treenimas, mitte veel päris tõstmist. Ise hakkasin siis neid käe asju tegema. Olen teinud harjutusi spetsiaalse kangiga ja ka tavalist jõutõmmet. Nüüd oleks vaja selg järele aidata, et tavalise kangiga 300 kilo lihtsalt ära tõmbaksin.”

Täiskohaga ettevõtja

Rammumeeste jõutõmbe teeb riukalikuks ebatavaliselt jäme kang, mille läbimõõt on viis sentimeetrit. „See on sama jäme kui tavalise kangi see osa, kuhu kettad pannakse,” selgitas Murumets. Rekord on 237,5 kiloga ameeriklase Mike Burke’i käes. Ühekäe-jõutõmbes – seal on käepide veelgi jämedam – oligi 12 aastat tagasi rekord 121 kiloga Murumetsa käes, nüüdseks on maailmamark nihutatud 150,5-ni.

Augustis lõpetas Murumets töö politseis ja on nüüd täiskohaga ettevõtja. „Ei jaksanud enam kahel rindel tegutseda. Mul on firma Powerman, mis müüb toidulisandeid ja jõumasinaid. Kuna mu Tehnopolis asuv Gymleco jõusaal on juba pilgeni täis, avan aprillis Mustamäel teise saali, kus saab tegeleda ka crossfit’iga,” ütles kunagine Eesti tugevaim mees.