Pärast oktoobrikuus toimunud MMi pidas Kaaberma pausi vaid kaks nädalat. “Ettevalmistus on läinud plaanipäraselt,” võis ta nüüd kinnitada. “Kuid võistelnud pole, hetkevormist ettekujutust ei oma.”

Eesti Vehklemisliidu peasekretäri Tõnu Nurga sõnul peaksid Tallinna MKetapile tulema 16 riigi esindajad. Täisjõus asub tulle mullusel MMil kuldmedali võitnud Ungari. Pronksimeeskond Venemaa jätab koju raskekahur Pavel Kolobkovi. Itaalia ning Saksamaa saadavad rajale üks-kaks sportlast.

“MMi ja Kesk–Euroopa etappidega jõuproovi võrrelda ei saa, kuid tuleb kõva võistlus,” rehkendas Kaaberma.

Tõnu Nurga sõnul on MKetappide arv kasvanud , kõigil osaleda ei suuda. keegi. “Kuna Tallinna Mõõk on hooaja esimene suurem mõõduvõtt Euroopas, lootsime pisut suuremat huvi,” tõdes peasekretär.

Maailma edetabeli esikümne mehi Tallinnas näha ei õnnestu. Kõrgeimad reitingupunktid on valgevenelasel Vitali Zahharovil (13. koht). Eelringidest pääsevad ka Andrus Kajak (15.) ja Kaido Kaaberma (17.), kokku asub rajale 32 Eesti vehklejat.

Eelvõistlus algab kell 15 Kalevi spordihallis. Pühapäeval alustatakse samas kell 9, kell 17 toimuvad Sakala keskuses poolfinaalid ja finaal.