3. veebruaril peetud meistrivõistluste kohtumine Tallinnas kohaliku HK Starsi ja Tartu Välk 494 vahel lõppes 7:5 kodumeeskonna kasuks, kes kuulutati saavutatud punktivahe tulemusena meistritiitli omanikuks. Tartu meeskonnas tekitab aga hämmingut mängu suur trahviminutite suhe – 66:8. 

Tartu peatreener Jorma Räisänen hoidub siiski suurte sõnade lendulaskmisest väljakukohtunik Indrek Linde aadressil.

“Meile vilistati ära väiksemadki olukorrad. Indrek (kohtunik – toim) tegi vigu, kuid pean jääma diplomaatiliseks, sest kokkumängust ei ole mingeid tõendeid. Protesti me siiski sisse andma ei hakka, peame valmistuma järgmisteks kohtumisteks ja karikamängudeks ning lootma, et seal läheb kõik hästi,” sõnas ta.

Süüdi on mõlemad

Hokiliidu peasekretär Riho Soonik tunnistas, et mäng oli omapärane, kuid kaebust ei ole keegi liitu esitanud. Oma süü lasuvat mõlemal. “Pärast kaotust on kibestumine suur ja esimese asjana süüdistatakse kohtunikku,” seletas Soonik. “Ka kohtunik ei suutnud lõpuks mängu kontrolli all hoida ja lasi olukorra käest ära.”

Kohtumist tribüünilt vaadanud Eesti jäähokiföderatsiooni endisele peasekretärile Jaan Ahile tundus, nagu otsustanuks Linde mängu saatuse. “Mis Välgule ära vilistati, jäeti Starsile vilistamata,” kinnitas ta ning lisas, et sarnane lugu olevat juhtunud ka mõni aeg tagasi Narvas sealse PSK ja Starsi vahel, kus esimesel ei lastud platsil pea midagi korda saata. “Ma ei tea, kas Linde kardab Starsi mehi. Tal on paar korda auto ära lõhutud ja Starsis on neid, teate küll, mis ilma mehi, rohkem.”

Kohtunik Indrek Linde ei soovinud mängu kommenteerida. “Kui keegi publiku seas midagi arvab, siis las nad kommenteerivad. Kahtlen samas, et keegi neist on reegliteraamatut lahtigi  löönud. Tean, et Eesti meedias müüb vaid intriig ja kirja pannakse ikka seda, mida tahetakse. Positiivne tulemus ja sündmused ei huvita kedagi.”