EM-sarja viiendal etapil Luzernis jõudsid Kristjan Kais ja Rivo Vesik kolme võiduga poolfinaali.

Eestlased saavutasid kolmandas ringis magusa 21:15, 21:16 võidu Euroopa esiduo Brink– Dieckmann (Saksamaa) üle.

Võistlus algas raskelt. Kodupubliku ees mänginud ‰veitslastel Heuscheril ja Kobelil oli Kaisi ja Vesiku vastu viis mat‰palli, kuid meie meeste tahe jäi peale tulemusega 14:21, 27:25, 15:13. Seejärel alistati norralased Horrem–Petersen juba kindlalt 21:17, 21:16.

“Kokkuvõttes võib tänase päevaga rahule jääda,” ütles Kais. “Kahte paari – norralasi ja sakslasi – võitsime esmakordselt.”

Mängus norralastega õnnestus Kaisil saada kaitses kätte palju palle ja seda ta pidaski võidu võtmeks. Kohtumises sakslastega suruti ühte meest, Julius Brinki, ja too ei pidanud vastu. “Ise tegutsesime stabiilselt,” hindas Kais.

Põhiliselt MK-etappidel osalevad Kais ja Vesik põikasid Luzerni kahel põhjusel. Esmalt sooviti saada piisavalt punkte, kindlustamaks pääs kuu lõpus Haagis peetavale EM-i finaalturniirile. Teisalt leiti Kaisi sõnul pärast ebaõnnestunud turniire, et tuleb rohkem võistelda.

Eesti paari poolfinaalivastane selgub täna hommikul, päevaga turniir ka lõpeb. Juba homme sõidavad võrkpallurid Poola MK-etapile.