Maailma rannavolles esi-kümne piirimail olevad Kais-Vesik soovivad hooajale panna Lõuna-Aafrika Vabariigis uhke punkti. Seni on nende parim tänavune koht MK-etapilt viies. Sama koha kindlustasid eestlased endale ka veerandfinaali jõudmisega.

Täna keskpäeval lähevad turniiri kümnenda asetusega eestlased vastamisi sel hooajal kaks MK-etappi võitnud ja maailma edetabeli neljanda paari, šveitslaste Eggeri-Lacigaga. Seni on turniiri kuuenda asetusega šveitslased sammunud Kaplinnas võidult võidule ja tõusnud 200 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga turniiri suurfavoriitideks. Kaisi sõnul loodavad nad šveitslaste võitudejada katkestada

“Selge see, et kaotama me seda mängu ei lähe,” ütles ta. “Oleme nendega tänavu kahel korral mänginud. Šveitsis kaotasime 1:2, kuid Mehhikos võitsime 2:0. Nii et variante on.”

Reedest võistluspäeva alustasid Kais-Vesik alagrupivõitjat selgitanud mänguga turniiri seitsmenda asetusega ameeriklaste Rogersi-Scotti vastu. Eestlased võitsid esimese geimi kindlalt, kuid jäid järgmises kahes napilt, kahe punktiga kaotajaks.

“Mõlemad paarid said palju punkte blokist ja kaitse oli samuti hea,” rääkis Kais. “Teises geimis juhtisid ameeriklased algusest lõpuni, kuid otsustavas kolmandas vaheldus seis pidevalt ja võiduvõimalus oli mõlemal.”

Võit viis ameeriklased otse 16 parema sekka, kust nad jõudsid kindlalt esikaheksasse. Juhul kui Kais-Vesik ja ameeriklased täna oma veerandfinaalid võidavad, kohtuvad nad taas poolfinaalis.

Reedehommikuse kaotuse järel pidid eestlased jätkama heitlust 24 parema hulgas, kus võitsid esmalt 2:0 prantslased ja 16 parema seas sama kindlalt austerlased. Viimased olid oma alagrupi võitja otsustanud mängus alistanud kuivalt neljanda asetusega ameeriklased.