Kalev/Cramo juhtkond kohtus valitseva meistermeeskonna mängijate ja treeneritega juba enne neljapäevaõhtust allajäämist Rakvere Tarvale. Kaotusele järgnesid uued kohtumised, täna seisab ees juhatuse koosolek. Millised võiks sellises olukorras olla võimalikud edasised stsenaariumid?

Kuusmaa jätkab peatreenerina

Kalev/Cramo presidendi Ivar Valdmaa sõnul andis klubi juhtkond enne Tarva mängu toimunud kohtumistel Kuusmaale kuu aega, mille jooksul võistkonna mäng korda saada. See oli aga enne häbiväärset allajäämist. Nüüd tundub, et olukord on jõudnud staadiumisse, kus muudatusteta enam edasi minna ei saa.

Juhendamise võtavad üle Varrak ja/või Müürsepp

Juhul kui Kuusmaa ei jätka peatreenerina, tundub kõige loogilisema variandina, et juhendamise võtavad üle praegused abimehed Alar Varrak ja Martin Müürsepp. Plussiks on see, et mõlemad mehed on klubi tegemistega väga hästi kursis. Küsimus on aga, kas nende peatreeneriks edutamine päästaks kreeni vajunud meeskonna? Või oleks vaja siiski drastilisemaid muudatusi?

Peatreeneriks saab mõni teine Eesti treener

Kõik märgid näitavad, et Kalev/Cramos oleks vajaks karmi käega treenerit, kes korra majja lööks. Omal ajal olid sellisteks meesteks Jaak Salumets ja Allan Dorbek, ent nemad on tippkorvpallist juba aastaid eemal olnud. Üheks variandiks võiks olla praegune rahvuskoondise juhendaja Tiit Sokk, kellel on piisavalt autoriteeti, samuti tunneb ta hästi meeskonnas olevaid Eesti mängijaid. Takistuseks on tema praegune töökoht TTÜ meeskonna juhendajana, lisaks on ta tihedalt seotud omanimelise korvpallikooliga.