2. Üks Pohlaku moto on: kõik jalgrattad tuleb ise leiutada, sest siis tead täpselt, kuidas ta toimib ja kuidas ta tehtud on.

3. Lenini lause, mille õpetaja kirjutas Pohlakule raamatusse, kui ta 1980. aastal Tallinna 43. keskkooli lõpetas: „Ei eksi see, kes mitte midagi ei tee.”

4. Pohlak ise on nimetanud oma esimeseks valgustajaks ja nõuandjaks kunstnik Raul Meelt.

5. Pohlakul on lennuhirm: ta ei lenda juba üle kümmekonna aasta lennukiga ja teeb ka kõik Euroopa-sõidud autoga.

6. 2011. aasta FIFA presidendi valimistel pidas Pohlak laheda sõnavõtu, millest kirjutasid nii BBC kui ka Guardian ja muu hulgas märgiti ära ka tema lambanahkne vest.

7. Lambanahkseid veste on Pohlakul enda sõnutsi kokku kolm.

8. Pohlakul on viis last. Neist vanim, Siim on tegev meelelahutusäris ja on ühtlasi ka diskor. Anni töötab FC Floras ja on kuulsa muusiku Tomi Rahula elukaaslane. Pelle mängib FC Kuressaares jalgpalli. Tänavu on ta meistriliigas löönud kaks väravat. 17-aastane Liisa on USA-s vahetus­õpilane. Pesamuna Pilleriin on alles viiene.

9. Osa Pohlaku lapsi pole 12 aastat koolis käinud – nad said koduõpetust.

10. Pohlak on läbinud jalgpallikohtunike koolituse. Sama on teinud ka tütar Anni ja tema elukaaslane Tomi.

11. 2005. aastal jõudis Pohlaku skandaalne lahutus esimesest abikaasast Signest ka ajakirjanduse veergudele.

12. Tänavu augustis abiellus Pohlak pikaaegse elukaaslase Triin Edasiga, kes töötas Floras infospetsialistina.

13. Pohlaku pere elab Saaremaal.

14. Pohlak kandideeris viimastel kohalike omavalitsuste valimistel valimisliidu Ühtselt nimekirjas ja pääses 146 häälega Kose vallavolikokku. Kokkuvõttes oli see Kose vallas paremuselt teine tulemus.

15. 2002. aastal kandideeris Pohlak Mõõdukate nimekirjas Tallinnas Mustamäel.

16. Tollest ajast pärineb tema suust ka lause: „Ma ei salli Edgar Savisaart ja arvan, et ta on halb, alatu ja ebaaus inimene.” 2004. aastal leppisid nad avalikult ära, kui Tallinn nõustus Lilleküla staadioni heaks tehtud rahapaigutuste tagasisaamisega kaks aastat ootama.

17. Pohlak on kirjutanud nii lasteraamatuid kui ka luuletusi.

18. 2005. aastal läks Pohlak tõsiselt tülli toonase jalgpalliliidu presidendi, endise mõttekaaslase Indrek Kannikuga. Asi lõppes Kanniku vutiliidust lahkumisega.

19. Pohlaku eestvedamisel hakati 2000-ndate alguses Lillekülla jalgpallistaadioni rajama. Avamäng peeti 2001. aasta juunis. Aastate jooksul on staadioniga seotud kulude ja võlgade teema pidevalt jutuks olnud.

20. Pohlak on öelnud, et tema eesmärk on tuua Eestisse jalgpalli EM-i 2024. aasta finaalturniir. Üks eeldus on Lilleküla staadioni suuremaks ehitamine ja veel ühe uue jalgpallistaadioni rajamine.

21. 1980. aastail asutas ta Tallinna trammi- ja trollibussivalitsuse juures meeskonna, et osaleda Tallinna meistrivõistluste III liigas.

22. 1990 asutas ta Flora keemiatehase harrastusmeeskonna baasil jalgpalliklubi FC Flora. Nüüdseks on Flora üheksakordne Eesti meister ja viiekordne karikavõitja.

23. Ka Flora võlad ja palgaprobleemid on pea iga aasta ajalehtedes kõneaineks.

24. Tänavu lahkusid Flora st omaaegsed kuulsad jalgpallurid Mart Poom, kes töötas Floras spordidirektorina, ja Martin Reim, kes pidas peatreeneri ametit. Ilma tülita.

25. Pohlak lõpetas 1985. aastal Tallinna polütehnilise instituudi majandusteaduskonna, hiljem õppis Tartu riiklikus ülikoolis ka psühholoogiat.

26. Ise on Pohlak mänginud meistriliigas 13 mängu ja löönud neli väravat. Esiliigas on ta kaasa teinud 74 mängus ja löönud 39 väravat.

27. Pohlakul on üks õde.

28. Ajakirjanikud teavad, et kui on vaja Pohlakuga rääkida, ei saa talle niisama lihtsalt helistada – talle tuleb saata sõnum ja siis ta helistab tagasi.

29. Ajakirjanikud on harjunud sellegagi, et tihti soovib Pohlak küsimustele kirjalikult vastata. Seejuures seab ta tingimuseks, et tema teksti ei toimetataks ega lühendataks.

30. 2004. aastal sai Pohlak rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA 100. aastapäevale pühendatud teenetemärgi.

31. 2008. aastal teenis ta Eesti kultuurkapitali kehakultuuri ja spordi sihtkapitali aastapreemia.

32. Pohlak oli 1987–1989 Harjumaal Oru põhikoolis matemaatika ning eesti keele ja kirjanduse õpetaja.

33. Oli FC Flora peatreener aastail 1990–1991 ja veidi aega ka meeskonnas ründaja.

34. 1992. aastal oli Pohlak Eesti koondise abitreener.

35. 2009. aastal tuli ta Eesti meistriks täringujalgpallis.

36. Möödunud aastal saavutas Pohlak Eesti jalgpalliliidu juhatuse meeskonnaga, kuhu kuulusid ka Tarmo Lehiste ja Janno Kaljuvee, jalgpalliteemalisel mälumängul kolmanda koha.

37. 2010. aasta oktoobris pakkus kõneainet tema saabumine UEFA noorte- ja amatöörjalgpalli koosolekule. Pohlak veeres Šveitsis Nyonis UEFA peakorteri ette nimelt jalgrattaga.

38. Mullu detsembris Põltsamaa jalgpalliklubi heaks peetud oksjonil müüdi tema autogrammiga mängupall 180 euroga ja Lembit Peegli foto Pohlakust Göteborgi vastu peetud mängus 300 euroga.

39. Mängueelsetel kätlemistel on Pohlakut nähtud ka ülikonnas. Kuid lipsu ta kaela ei pane.

40. Samuti on Pohlak öelnud, et ta ei kasuta kunagi deodoranti ega kanna päikeseprille.

41. Prillid või läätsed on tema sõnul üldse inimesele kahjulikud. Millegi lähedalt uurimiseks kannab ta vahel taskus luupi.

42. Pohlak on avaldanud lootust, et kui 2024. aastal õnnestub Eestis korraldada EM-finaalturniir, taandub ta pärast seda jalgpallist ja hakkab kirjutama raamatuid.

43. Pohlak on öelnud, et mõistis 21-aastaselt, et on valmis maailma muutma.
44. Ta on võrrelnud ennast Jeesus Kristusega.

45. 1992. aasta sügisel Maltas lõi koondise abitreener Pohlak toonasele meeskonna kaptenile Urmas Hepnerile rusikaga näkku. Pärast seda lahkus ta koondise juurest ja naasis jalgpalli juurde 1993. aasta jalgpalliliidu juhatuse valimistel.

46. Pohlak on UEFA noorte- ja amatöörjalgpalli komitee esimene aseesimees.

47. 2010. aastal kutsuti Aivar Pohlakut jäähokiliitu Eesti hokit üles ehitama. Pohlak ei läinud.

48. Paari aasta eest aitasid Pohlak ja Tarmo Lehiste vahendada Hollandi kõrgliigaklubi Arnhemi Vitesse’i müüki Gruusia miljardärile Merab Jordaniale.

49. 2009. aastal jõudis Pohlak Äripäeva rikaste tipp-500-s 62. kohale. Tänavuses edetabelis ta enam ei figureeri.

50. 2009. aastal tõi Pohlak Eesti jalgpalli 100. aastapäeva tähistamiseks Tallinna mängima Brasiilia jalgpallikoondise. Tema plaan oli pidada matš lauluväljakul. See siiski ei teostunud, kuid Brasiilia meeskond Eestis käis ja võitis sinisärke 1 : 0.

Eesti Päevalehe sporditoimetus soovib Aivar Pohlakule palju õnne sünnipäevaks!