Nimekirja koostas ajakiri SportsPro, kes kirjutab spordi turundusest ja spordist äris ning ärist spordis. Kuna aga tabel on suunatud tulevikku, on see loomulikult subjektiivne ega põhine olemasolevatel arvudel, vaid prognoosidel.

Esikolmikus ei ole midagi ootamatut, kümnest spordisõbrast üheksa pakuks just samasugust pjedestaali. Maailma kiireim mees Usain Bolt on kandnud Puma kuulsamaks, kui see kunagi varem on olnud. LeBron Jamesi ja Cristianio Ronaldo sponsorilepingud ja neist omakorda firmadele kasvanud tulu on samuti hiiglaslik.  

Ent sellega tabeli iseenesestmõistetavus ka lõpeb. Poolesaja atraktiivsema sportlase sekka on mahtunud vaid viis naist. Kõige suuremad lootused uueks spordikuningannaks tõusta on asetatud taanlannast tennise maailma esireketi Caroline Wozniacki õlgadele.

Mõneti on tegemist riskantse valikuga, sest Wozniacki pole seni võitnud ühtegi suurturniiri. Tõsi, ta on vaid 20-aastane, kuid loodetavasti ei kasva temast teist Dinara Safinat. Venelannagi oli esireket ühegi suurema võiduta ning kadus kiiresti ka tennisekaardilt.

Märksa loogilisem on teise tennisisti Maria Šarapova kolmas koht naiste seas. Kahe reketikaunitari vahele mahub üllatuslikult Briti seitsmevõistleja Jessica Ennis. Ilmselt mängib tema valikul rolli see, et ta on üks järgmise aasta Londoni olümpiamängude nägudest. Suure tõenäosusega loodavad korraldajad kergejõustikustaadionil kahel päeval just Ennisele, keda on ka varem eri auhindadega pärjatud. Ja märkimata ei saa jätta sedagi, et tabel pandi kokku Londonis. Veel mahuvad naistest valitute sekka populaarne naisvõidusõitja Danica Patrick ja mäesuusaäss Lindsey Vonn.

Talisport pole popp

Samuti võib tabelist välja lugeda, et talisport ei ole kohe kuidagi populaarne. Vaid neli sportlast, Shaun White, Vonn, Sidney Crosby ja Aleksandr Ovetškin teenivad leiba talialadega. Tabelisse ei mahu näiteks maailma rikkaim naistalisportlane, Korea iluuisutaja Yu-Na Kim. Ilmselt seetõttu, et juba lõppeval aastal võistles ta vaid korra. Mida ta tulevikus otsustab teha, on avalikkusele segane. Ilmselt ka talle endale. Samuti pole paremikku mahtunud ühtegi laskesuusatajat, murdmaameestest ja -naistest rääkimata.

Kummaline on vaadata ka spordi edetabelit, kus ei figureeri läbi aegade parim tennisist Roger Federer, golfar Tiger Woods ega jalgpalliikoon David Beckham.

Ühelt poolt on kõik kolm juba langevas trendis sportivad tähed, teisalt on neil niivõrd palju sponsorilepinguid, et sinna kõrvale end suruda polegi ettevõtte seisukohalt võib-olla kõige mõistlikum.

Küll aga üllatab, et värskes tabelis ei ole tänavust tegelikku tennisestaari ehk 39 järjestikust kohtumist võitnud ja järgmisel nädalal French Openile maailma parima tiitli järele sõitvat Novak Djokovici.

Hiina suur turg

Golfis, mis on kindlasti üks glamuuri ja suure raha võrdkujusid spordis, hinnatakse kõige rohkem noore põhjaiirlase Rory McIlroy potentsiaali.

Maailma edetabelis kuuendale kohale tõusnud 22-aastane noormees reklaamib juba praegu kümmekonda suurettevõtet maailmas, teiste seas näiteks Oakleyt, Jumeirah Hotels & Resortsi ja Sunseekerit.

Teine golfar, kes au sisse tõsteti, on jaapanlane Ryo Ishikawa, kes on vaid 19-aastane. Kolm aastat tagasi tõusis ta ajalehtede pealkirjapoisiks, kui jõudis läbi aegade noorima mängijana maailma esisajasse, aasta hiljem edenes ta juba esiviie-kümnesse. Praegu hoiab ta edetabelis 53. kohta.  

Rahvuse põhjal on kolmandik staaridest ameeriklased, kuid esikümnesse mahub neid vaid kolm. Alade lõikes riisuvad koore jalgpall ja korvpall, kuid tabeli lõpust on näha ka ameerika jalgpallureid ja pesapallureid.

Tabelis avalduvad ka suurte turgude ehk Hiina ja India võimalused, mida oma sportlastele pakkuda. Hiina kaks superstaari, korvpallur Yao Ming ja tõkkejooksja Liu Xiang ning sulgpalli olümpiavõitja Lin Dan on endiselt ihaldusväärsed reklaami-näod.

India esiala on kriket ja nende kaks tähtmängijat Mahendra Singh Dhoni ja Tuvraj Singh on samuti edetabelis koha leidnud.