Eesti meistriliiga laiendati teatavasti kümne meeskonnani, samal ajal tugevnevad kaks esiklubi Kalev/Cramo ja Tartu Rock oluliselt. Juba praegu võib öelda, et eeloleval hooajal toimub selge kihistumine, kus on kaks kullasoosikut, veel kolm medalitaotlejat ja viisik, kes püüab meistriliiga kohta õigustada.

Kalevi ja Rocki uuest koosseisust on huviline saanud juba piisavalt hea ülevaate. Kummalgi pole uusi uudiseid. Kalev otsib võõrmängijaid ning lükkas otsustamise, keda kutsuda, tulevale nädalale. “Peatreener Veselin Matic sõitis koondisega Ungarisse ning põikab seejärel korra Saksamaale. Kui ta naaseb, siis vaatame edasi. Igatahes muutuvad pakkumised üha huvitavamaks!” tutvustab Kalevi juht Ivar Valdmaa praegust seisu.

Tartu Rock viib traditsiooniliselt hooajaeelse laagri läbi Käärikul. Neli meest on koondises ja osa vigastustest taastumas. Martin Müürsepp ja Gert Kullamäe annavad eeskuju eelkõige noortele tartlastele, kes hakkavad mängima Rocki farmklubis.

Ettearvamatu uustulnuk

Kevadised poolfinalistid Dalkia/Nybit ja Pirita BM on tuttavad tegijad, kes tahavad latti hoida omal tasemel. Suurima huviga tuleb oodata hoopis uut tulijat Tartu Faustot, keda juhendab publiku vana hea tuttav Rakvere-päevilt, Aivo Erkmaa.

“Meil on käsil teine laager ja õhkkond on väga hea, töine. Siin on mehi, kel ambitsioon mängida ja midagi tõestada,” raporteerib Erkmaa Põlvast.

Mehed, kel midagi tõestada, on eelkõige endised kalevlased, pealinnas vähe mänguaega teeninud Ardo Ärmpalu, Veljo Vares, Kristo Saage. Rakverest tulid tuntumatest Sven Pugonen ja Ando Tagamets.

Erkmaa soovis enda käe all näha mullu PaneveÏysega Balti liigas mänginud leedulasest ääre-tagamängijat Osvaldas Macernist ning too oli nõus tulema. Meeskonnaga on liitumas veel üks leedulane, üle-eelmisel hooajal Raplas leiba teeninud ·arunas Skadas.

Faustol on potentsiaali kerkida kohe debüüthooajal medalile. Kui nii Kalev kui ka Rock jõuavad Balti liigas üheksa parema sekka, tähendab medalivõit ka kohta ületuleval hooajal Balti liigas.

Tuntud tasemel peaks jätkama Pirita BM. “Meil on igal õhtul trennis 20 meest,” teatab peatreener Kalle Klandorf. “Nõusoleku jätkata on andnud peaaegu kõik eelmise hooaja mängijad. Rauno Pehka ja Indrek Rumma jätsid vigastuste tõttu tippspordi.”

Uued liitujad on kauased Eesti koondislased Andre Pärn ja Marek Noormets, samuti Soome esiliigas mänginud Ivo Uibukant. “Sooviavaldusi oli veel, aga igal asjal on piirid,” märgib Klandorf. “Kui vigastusi vahele ei tule, tahame sel hooajal mängida ainult eestlastega. Selge see, et Pärn toob eesliini jõudu ning korvi all on Noormets ja Margus Metstak mehed, keda sealt niisama ära ei lükka.”

Dalkia/Nybit näib kahele varem nimetatule veidi alla jäävat, sest liidrid Tanel Sokk ja Gregor Arbet lahkusid Kalevisse. Ülejäänud senised tegijad jätkavad, juurde tuleb aga U18 koondise EM-i A-divisjoni viinud noormehi. Koondise tuumik sai eelmisel hooajal meistriliiga karastuse ning meheikka jõudnud noormeestel on aeg hakata tegusid tegema. Treeneritena jätkavad Tiit Sokk ja Üllar Kerde.

Ülejäänud viisikust on huvitavaim Valga Welg/Kolmvedu, kelle ridades lööb kaasa palju endisi Eesti meistreid. Veel mullu Rockis mänginutest liikusid Valka Heiko Rannula, Antti Vasar ja Toomas Kandimaa. Teise liiga võitu aitasid eelmisel hooajal aga sepistada vennad Toomas ja Jaanus Liivak, Vallo Reinkort, Andrus Renter. Meestel on kogemusi, aga kas nad peavad ka pika hooaja vastu?