Kivisilla kutsus Kasahstani endine Eesti koondise peatreener Arno Pijpers, kes valiti hiljuti Kasahstani peatreeneriks. Hollandlasel olid neli aastat kestnud koostööst eestlasega väga head mälestused. Seetõttu helistas Pijpers detsembri alguses Kivisillale ja pakkus abitreeneri kohta.

Elukaaslasega Kasahstani

“Tegemist oli väga huvitava pakkumisega, sest pakub võimalust peale kuut ja poolt Eesti koondisega veedetud aastat oma teadmisi täiendada teises jalgpallikultuuris,” rääkis Kivisild.

Kaheaastane leping sisaldab lisaks koondisele kohaliku esiklubi treenimist. See nõuab Kivisillalt ja Pijpersilt pidevat Kasahstanis kohalviibimist. “Seetõttu oli otsus raske ja arutasime elukaaslasega põhjalikult siiatuleku plusse ning miinuseid,” ütles Kivisild.

Ühiselt jõuti veendumusele, et väljakutse tuleb siiski vastu võtta. Esialgu sõitis abitreener Kasahstani koos elukaaslasega. “Kui talle siin ei meeldi, siis ei pea ta siia kauaks jääma,” lubas Kivisild.

Kasahstan kogus viimati MM-valikturniiril Euroopa tsoonis alagrupis mängides vaid ühe punkti. See ei näita Kivisilla sõnul meeskonna tegelikku taset. “Mängude tulemused näitasid, et tegelikult olid nad vastastele päris kõva pähkel,” ütles Kivisild. Euroopa meistrid kreeklased päästsid 3:2 võidumängus kasahhide vastu võidupunkti alles kolmandal lisaminutil. Arno Pijpersi juhendamise all mängis Eesti koondis Kasahstaniga kahel korral viiki.

Karm talv

Lisaks Kasahstani koondisele ootab Kivisilda ees treeneritöö kohaliku jalgpalliklubi Astana Ženisi juures, mida kujundatakse rahvuskoondise baasklubiks.

Viimased meistrivõistlused lõpetas Ženis tagasihoidliku kaheksanda kohaga, mistõttu kohalik jalgpalliliit tegeleb praegu noorte andekate jalgpallurite klubisse koondamisega. “Esimest treeninglaagrit alustab klubis 40 jalgpallurit,” teadis Kivisild.

“Reedel lendamegi Astanasse, kus alaliit mulle eraldi korteri leidis,” rääkis ta. “Kontrast on suur, kui Almatõs on praegu kaheksa kraadi külma, siis Astanas oli mõni päev tagasi miinus kolmkümmend. Õnneks on suvi siin hästi soe.”