Eesti jalgrattameistrivõistluste grupisõidu võitis lau-

päeval Otepääl Jaan Kirsipuu, kes oli päev varem saanud Karksi-Nuias eraldistardikulla.

Kahekümnest 8,7 km pikkusest ringist oli läbitud kümme, kui eest rebis neljaliikmeline grupp, kuhu kuulusid Kirsipuu, Andrus Aug, Allan Oras ning Erki Pütsep. Kirsipuu ülemaailmselt tunnustatud spurt ei vedanud teda sellelgi korral alt.

"Ette sattus õige nelik, kelle jalad olid juba tükk aega sügelnud," rääkis 3. juulil algavaks Tour de Franceiks valmistuv Casino meeskonna liige Jaan Kirsipuu.

Hakkasime kohe koos-tööd tegema ja kerisime vahe paari-kolme minutini. Pelgasin tõuse teravalt võtnud Orast, kuid tema minek tuhmus. Siis võtsin luubi alla Augi ja vaevasin pead, mil moel tast jagu saada -- lõpus on ta ju peaaegu sama kiire kui mina. Proovisin ring enne lõppu ära minna, aga Aug püsis tuules. Õnneks hakkas ta ise tõmblema ja pärast järsemaid künkaid õnnestus tast lahti saada."

Sõidu ajal puhkenud vihmasadu Jaan Kirsipuud ei eksitanud: "Vihm sobis kui rusikas silmaauku, jalad läksid kergemaks. Mul käib vesi läbi mao aeglaselt - kõht oli täis, aga jalad vajasid vett."

"Jassi tugevus on ju kõigile teada," rääkis And-rus Aug. "Seepärast ei tahtnud ma lahendust finishi peale jätta, proovisin aegsasti nii vastase kui iseenda konti.

Paraku polnud Jassi kiirendus viimasel mäel mulle konti mööda. Kui temaga tuleks spurtida pärast 30-40 km sõitu, saaks vastu hakata. Aga 180 km on midagi muud, Jassil on jõudu märksa rohkem."

"Minu võimalustele tõmbas kriipsu vihm," kahetses eraldistardist sõidu hõbedale pronksi lisanud Allan Oras. "Kui lisada üle keskmise raske rada, ongi selge, miks jalg pikkamisi töntsiks tõmbus ning ma Jaani ja Andruse kiirendusele vastata ei suutnud. Minu lõputeravust ei saa nende omaga kõrvutada, kuigi läksin kirkamat medalit noolima."

Kümme Eesti meistri-võistluste edukaimat teeni-sid Rahvusvahelise Jalgrat-turite Liidu reitingupunkte ning nii sai märgi maha ka Jaan Kirsipuu vanem vend Toomas.

Noortest lõpetas Otepääl esimesena Kristjan Laane-mäe.

Jalgrattasport

Eesti meistrivõistlused

Otepää, 26. juuni.

Meeste 174 km grupisõit: 1. Jaan Kirsipuu 4:32.07, 2. Andrus Aug 4:32.13, 3. Allan Oras 4:32.20, 4. Erki Pütsep 4:32.35, 5. Oskari Kargu 4:37.30, 6. Sigvard Kukk 4:37.32, 7. Raido Kodanipork 4:37.56, 8. Nathan Dahlberg (Uus-Meremaa; sõidab klubi Taara värves) 4:43.29, 9. Markku Ainsalu, 10. Toomas Kirsipuu.