Esikohaheitluses edestas Eesti esipaar napilt oktoobris elukutseliste 10 tantsu MM-il teiseks tulnud itaallasi Stefano Fanascat ja Michela Battistilet. Eestlaste edu itaallaste ees oli lõpuks vaid üks kohapunkt.

Tiitel kogu eluks

“Kümnes tantsus ongi võidud väga napid, sest paaridel on üks tantsustiil sageli teisest veidi parem,” rääkis Esko, kes tõusis koos Korotiniga rahvusvahelisse tippu esmalt ladinatantsudes.

10 tantsu Euroopa meistri tiitel on nimetus, mis jääb tantsijale kogu eluks. “See annab alal rohkem võimalusi, ükstapuha, kas tantsija, õpetajana või kaugemas tulevikus kohtunikuna,” rääkis Esko.

Korotini ja Esko jaoks tähendab kodupubliku ees laupäeva õhtul Saku suurhallis võidetud tiitel, et edaspidi saavad nad esinemistelt küsida korraldajatelt suuremat esinemistasu. EM-i võidupreemia on pigem sümboolne.

“Kutseid esinemistele on niigi palju ja esmaspäeval peamegi maha istuma ning oma järgmise aasta esinemisgraafiku paika panema,” rääkis Esko. “Sel aastal me enam ei võistle.”

Tantsijate väitel aitas neid karjääri suurima võidu puhul oluliselt kodupubliku toetus. “Väga hea tunne oli tantsida, sest paljud tulid publikust just meid vaatama ja elasid kaasa,” ütles Esko. “Kummaline tunne oli, sest olin varem suurhallis käinud tantsuvõistlustel pealtvaatajana, ning mul oli tunne, et äkki jääb koht kuidagi kõledaks. Kuid võistlejana parketil olles avastasin üllatuseks, et publik oli kuidagi väga lähedal ja tekitas hea tunde.”

Kolmeaastase pausi järel Eestis elukutselistena võistelnud Korotin-Esko tänasid võistluse korraldajaid, kes võtsid vaevaks nii suurt üritust Tallinnas korraldada. “Kodupubliku ees oli hea tantsida ja selle eest korraldajatele suur aitäh.”

Laupäeval seitsme tunniga suurhallis kokku 30 tantsu teinud Eesti ja Itaalia paaride kõrval pääsesid pjedestaali kolmandale astmele Saksamaa tantsijad Sergej Diemke ja Katsiaryne Tsimafeyeva. Väga tubli võistluse tegi teinegi Eesti profipaar, Martin Parmas – Kaisa Oja, kes saavutasid finaalis auhinnalise kuuenda koha.