“Asi on veel väga toores, midagi kindlat pole. Agent ajab neid asju,” ütles Kriisa. Samas mainis ta, et võimalus Kalevis mängida on “väga huvitav”.

Kalevi juht Ivar Valdmaa teatas, et on “suur tõenäosus” näha Kriisat Kalevis mängimas. Aastatel 2002 ja 2003 aitas Kriisa eelmise Kalevi kahel hooajal järjest Eesti meistriks ning lahkus seejärel Groningeni. “Võistkond peab koosnema eri vanuses mängijatest. Kriisa tooks vajalikke kogemusi,” ütles Valdmaa.

Võidujooksus Tartu Rockiga Martin Müürsepast ja Gert Kullamäest ilma jäänud Kalev soovib nüüd panustada üldiselt noorema põlvkonna mängijatele. Läbirääkimisi peetakse kaks aastat Leverkuseni Bayeris mänginud Kristjan Kanguri, samuti viimati Dalkia/Nybiti leival olnud Tanel Soku ja Gregor Arbetiga.

Ahvatlevad väljundid

Kangur tunnistas, et ta jääks heameelega koju, sest Kalevi mängulised väljundid – Balti liiga ja eurosari – on paremad kui näiteks Leverkusenis. “Seal peame ainult ühe mängu nädalas. Tahaks rohkem,” lausus Kangur.

Kui Kalev nimetatud neliku kätte saaks, vajatakse Valdmaa sõnul välismaalt veel kaht-kolme liidriomadustega mängijat – kindlasti tsentrit ja “väikest” äärt.

Kui Rockil on ette näidata nelik Müürsepp, Kullamäe, Tanel Tein, Tarmo Kikerpill, siis kõigi soovitute endale saamise korral hakkab piirjooni võtma ka Kalev.

Hea seis oleks mängujuhtidega, sest tasemel paar Kriisa-Sokk täiendab teineteist suurepäraselt. Viskavad kaitsjad on Arbet, Gert Dorbek ja Tanel Kaljula.

Kangur ja Rait Keerles on “suured” ääred, väikese ääre kohal on vahetusmängija Erik Dorbek ja tsentritest Heiko Niidas.

Homme peaks Eestisse läbirääkimistele jõudma Kalevi peatreenerikandidaat, serblane Veselin Matic, kes aasta tagasi juhendas Poola koondist. Kui kõnelused temaga lõpevad positiivselt, taandub senine peatreener Aivar Kuusmaa abitreeneriks.

Kalevi eesmärgid pole madalamad kui Rocki omad – esinelikukoht Balti liigas, esimesest ringist edasi pääsemine FIBA Euroopa karikasarjas.

Rock jätkab kõnelusi leedulasest peatreenerikandidaadi Algirdas Brazysiga, kes palus videokassette, et tutvuda võimalike tulevaste hoolealuste oskustega.

Nybit võitleb edasi

••Ehkki Balti liigast välja jäänud Dalkia/Nybiti tuleviku kohale kerkisid murepilved, jätkatakse Eesti liigas.

•• Tänasel juhatuse ja sponsorite koosolekul otsustatakse, mis tasemel seda tehakse. “Peale Soku ja Arbeti püüame hoida ülejäänud tuumikut koos ja mängida pronksmedalile,” ütles tegevjuht Peeter Tishler. “Loodame Kalevi ja Rocki edule, mis aitaks ületuleval hooajal naasta Balti liigasse.”

•• Tishler loodab, et asja võib saada nn Liivimaa liigast, kus mängiksid need Eesti ja Läti paremad klubid, kes Balti liigasse ei pääse. “Sel teemal on lõunanaabritega juttu olnud, aga lühidalt,” kommenteeris alaliidu peasekretär Karel Loide.