Vanad tuttavad tagasi

Tallinnast jääb meistriliigasse nüüd neli võistkonda: Kalev/ Cramo, Dalkia/Nybit, Pirita ja TTÜ. Ülejäänud on Tartu Rock, Tartu Fausto, Rakvere Tarvas (peatreener Andres Sõber moodustas uue klubi, Rakvere palliklubi aga loobus meistriliiga kohast), Rapla, Pärnu ja Valga.

Uutest tulijatest on suurima eelarvega Fausto, kelle treenerina naaseb meistriliigasse Aivo Erkmaa. Faustosse peaks siirduma senine Rocki mängujuht Heiko Rannula, kindlad lisandujad on Rakvere liidreid Sven Pugonen. Erkmaa üritab meeskonda meelitada Ardo Ärmpalu.

Pärnu peatreeneriks saab Indrek Ruut ja Soomest üritatakse koju meelitada Jesper Parve. Valgas hakkab mängima palju mehi, kes tulid viis-kuus aastat tagasi Tartu Deltaga Eesti meistriks (vennad Liivakud, Andrus Renter, Vallo Reinkort).

“Kaasatud uutes klubides on olemas fanaatikud, kes asja veavad,” märkis Kiili. “Näiteks Valgal on väga tugev maakonna ja valdade toetus. Avatakse spordiklasse, palgatakse treenereid. Ehkki meeskonna keskmine vanus valmistab muret, on eeldused oma kasvandike peatseks hoogsaks juurdekasvuks.”

Kiili lisas, et otsustamisel, keda võtta ja keda jätta, oli oluline ka eeldatav mängijate nimekiri. “Meistriliiga atraktiivsus peab säilima. Seetõttu jäid näiteks välja Ida-Virumaa ja Keila, kel aasta pärast uus võimalus,” tõdes Kiili.

Meistriliiga võistlussüsteem peaks selguma tuleval nädalal. Kalev/Cramo ja Tartu Rock hakkavad teatavasti mängima ka Balti liigas ja eurosarjas. Milliseks kujuneb nende mängukoormus meistriliigas, on praegu vara öelda.