“Olen meestesse süstinud usku, et kui vaba oled, pead viskama,” ütles peatreenerina esimese tiitli võitnud Aivar Kuusmaa. “Kuressaares oli finaali hõngu, sest mõnel mehel oli nägu täitsa valge. Ja eks meil oli ka veidi rohkem õnne, sest Erikul kukkusid õigel hetkel visked sisse.”

Gert Dorbek lõpus edukas

Kui Asko Paade järgnenud Rocki rünnakul kolmese joone tagant “ässa” teele läkitas, paistis tallinlastel võit käes olevat. Gert Dorbek ei saanud korvi alt palli sisse, kuid meelitas kaitses Leppikult ründevea.

Hetk hiljem pidi Leppik platsilt lahkuma, sest tegi kaitses Gert Dorbekule viienda vea. Mõlemad vabavisked tabanud noor mängumees tegi veidi hiljem vaheltlõike ja tüüris Kalevi võidule.

“Ei jäänud oma mänguga üldse rahule, sest ei saanud end kuidagi käima,” jäi Gert Dorbek tagasihoidlikuks. “Mängu kangelane oli ikka Erik.”

Kuusmaa sõnul oli meeskond veerandfinaali napist võidust Rapla üle õppust võtnud ja mängis laupäevases poolfinaalis Audentes/Nybitiga teisiti. “Keskendumine oli parem,” ütles ta. “Ausalt öelda mängule Rapla vastu läksime ka viletsa kodutööga.”

Kuusmaa tundis võidetud karika üle rõõmu, kuid mõtles juba kolmapäevasele mängule, kus Kalev meistriliiga avakohtumises taas Tartuga vastamisi läheb. “Kui selle mängu tappa saame, ei maksa tänane võit midagi,” ütles ta. “Tõsisemad mängud on alles ees. Tahaks loota, et treenerina ma ainult selle tiitliga ei piirdu.”

Gert Dorbeku arvates saab meeskond ainult paremaks minna. “Oleme täies koosseisus treeninud veidi alla kuu, peame veel üksteisega harjuma,” ütles ta.

Eile pääses Kalevil taas platsile vahepeal kurgumandlitega hädas olnud ameeriklane Turner Battle. Kõige rohkem olid võitjad hädas Tarmo Kikerpilli pidurdamisega. Peamiselt 19 punkti toonud Kikerpilli teenete tõttu juhtuski Rock enamiku mängust. Kalev pääses esimest korda juhtima alles kolmandal veerandil seisult 44:43.

Kolmanda koha mängus alistas Pirita Audentes/Nybiti 77:59.