Mullu alistas Leedu esimeses ringis Andy Murrayta mänginud Suurbritannia 3:2 ja sama tulemusega ka Iirimaa. Veerandfinaalis jäädi 2:3 alla Sloveeniale.

Eesti on Davise karikasarjas pendeldanud teise ja kolmanda liiga vahel. Mullu alistati teises liigas Ungari 4:1 ja kaotati veerandfinaalis Bosnia ja Hertsegoviinale 2:3, kuigi juhiti pärast teist päeva 2:1.

Eestil ei puudu võimalused

Berankis ei ütle otsesõnu välja, et nad kavatsevad Eesti meeskonna  murda. „Tuleb põnev mäng. Kuidas läheb, oskan täpsemalt öelda pühapäeva õhtul.” Sama ettevaatlik on matšieelseis hinnanguis Leedu treener Remigijus Balžekas. „See on niisugune matš, milles igal mängul kulla kaal,” arvab Balžekas, kes on ka Berankise isiklik treener.

Meie esimängija Jürgen Zopp sai eile Tallinki näol juurde teise suursponsori. Zopp on oma Leedu kolleegist kaks aastat vanem ja ligi peajao pikem, kuid ATP edetabelis üle saja koha allpool. „Lühike, aga valusalt servib. Kusagil viis aastat tagasi mängisin Berankisega noorteklassis ja sain sisse,” informeerib Zopp, kelle meelest tema ja Berankise mäng pühapäeval võib matši saatuse otsustada.

„Ent kõigepealt tuleb selle mänguni jõuda. Kui esimese päeva järel on seis 1:1, jätab ka paarismäng veel mõlemad meeskonnad ellu. Igal juhul on meil oma võimalused võita,” analüüsib Zopp.

Zopp on ATP edetabelis Berankisest üle saja koha tagapool, meie teine reket Vladimir Ivanov leedulaste teisest reketist kaugel taga. Õnneks ei maksa meeskonnavõistluses prognoosid suuremat. Eestil võib kolmandal päeval varuks olla salarelv Jaak Põldma näol. USA-s õppiv eestlane pole viimasel ajal enam ITF-i turniire mänginud ja on maailma profiedetabelist välja kukkunud.

„Olen kuulnud, et Jaak on taas rohkem harjutama hakanud ja mul võib teda vaja minna. Tal on oma ülikooli eest täna õhtul USA üliõpilasliigas mäng, homme hommikul alustab ta reisi Eestisse. Esimesel päeval ma teda ilmselt platsile ei saada, kuid...”jätab meeskonna kapten Peeter Lamp lause poolikuks.

Mait Künnap, kes võistles viimati eelmisel suvel, teeb matšis Leeduga kaasa paarismängus. „Seal on kogemusi vaja. Üksikmängus minust praegu asja pole,” lausub ta. Vladimir Ivanov omalt poolt kinnitab, et enne mängu pole ükski matš lõp­penud.

Eesti – Leedu matšile on pileti ostnud oma 250 leedulast. Berankis on seal teinud tennise populaarseks.