Jaanson sattus ägeda angiiniga haiglasse ja läheb sel kuul mandlioperatsioonile. Gulov aga avastas laupäeval, et tema ei suuda treener Tatjana Jaansoni – Jüri abikaasaga – enam koostööd teha ning põrutas Pärnust kodusesse Narva.

Uue mehega MK-etapile

Eile naasis Gulov koos oma kauase juhendaja Igor Glu‰koga Pärnusse ning neljane, kuhu Jaansoni asemel kutsuti Oleg Vinogradov, harjutas koos õhtul ja uuesti täna hommikul. Seejärel hakkab paat liikuma nädalavahetuse MK-paiga Luzerni poole, kuhu mehed järgnevad homme hommikul.

“Eks pühapäev kulus suuresti läbirääkimiste peale,” valgustas sõudeliidu peasekretär Jaan Tults. “Laupäeval pidas paatkond Pärnus koosoleku, kus konflikt tekkis. Nüüd on Gulov nõus sõitma Luzerni tingimusel, et Tatjana Jaansoni asemel juhendab seal neljapaati Gluško.”

Tultsile näis, et Jaansoni ja Gulovi vahel tekkis ebakõla viimase Pärnusse elama asumise pärast. “Jaanson soovis, et Gulov viibiks kuni Pekingi olümpiani rohkem Pärnus. Meil olid Gulovi korteritingimused teada ning juba tegelesin asjaga. Näib, et laupäevasel koosolekul mõistis Gulov mingil hetkel treenerit valesti,” seletas Tults.

Tähendusrikas detail: Tatjana Jaanson, rahvuselt venelanna, on teatavasti valinud oma töökeeleks eesti keele.

Luzerni MK-etapp peetakse reedest pühapäevani. Eestist võistleb lisaks neljapaadile veel kahepaat Allar Raja-Igor Kuzmin.