Kaarel Nurmsalu tippspordist loobumine annab valusalt tunda. Suusahüppajate üks prestiižikamaid võistlusi, nelja hüppemäe turnee on eestlastel Martti Nõmmel ja Siim-Tanel Sammelseljal siiani nurjunud. Avaetapil jäädi viimasesse kümnesse, teisel etapil ei suudetud enamat 60. ja 63. kohast. Edasipääsemiseks jäävad nende hüpped kümne meetri jagu liiga lühikeseks.


Eestlane maailma parim

Pole just palju alasid, kus me saaksime rinda kummi ajades tõdeda, et eestlane on selle ala esinumber. 40-aastane Danske Banki riskigrupi analüütik Henri Kaarma tunnistati 1. jaanuaril maailma avaveeujumisliidu parimaks sportlaseks. Kuigi avaveeujumine kuulub ka olümpiakavva, pälvis Kaarma tiitli palju tavatumal alal – taliujumises – saavutatud tulemuste eest.


Kes on esimene?

1. jaanuarist hakkas kehtima karmim dopinguseadus, mis karistab esimest korda keelatud ainetega vahelejääjaid kohe nelja-aastase võistluskeeluga. Maailm ootab küüsi närides, kust tuleb esimene pauk. Kas peaksime vaatama Venemaa kergejõustiklaste või Astana jalgrattatiimi poole? Põnev-põnev. Usun, et tegelikult jätab uus kord ruumi kergendavateks asjaoludeks, nagu „aus ülestunnistus”, „uurimisele kaasa aitamine” jms faktorid, mis venitavad distsiplinaarmenetluse mitu korda pikemaks ja keerulisemaks.


Liivaku otsuse ootuses

Maailm ootab põnevusega, millise otsuse teeb 15-aastane Norra jalgpalli imelaps Martin Ødegaard – kas tõesti jätab tippklubid pika ninaga ja liitub hoopis Inglismaa keskmikke hulka kuuluva Southamptoniga? Meie aga tahame teada, millisesse Hispaania klubisse siirdub Napoli noortesatsist lahkunud Frank Liivak, kes lubas uue meeskonna nime avaldada jaanuari esimesel nädalal. Tikk-takk, tikk-takk, kaks päeva on veel jäänud... 18-aastane ründaja on öelnud, et uues klubis on tal lootust ka mänguaega saada, seega kõrgliiga on välistatud, kuid Hispaania esiliigagi oleks päris kõva sõna.